Sidebar

Naujienos

Gegužės 12-ąją minint Tarptautinę slaugytojų dieną, turime puikią progą prisiminti šios kilnios ir ypatingai reikalingos profesijos atstoves bei atstovus ir pasakyti jiems AČIŪ! Kiekvieną dieną, tūkstančiai baltais chalatais vilkinčių slaugytojų atlieka nematomus žygdarbius, dirbdami petys į petį kartu su įvairių sričių gydytojais ir kitais sveikatos priežiūros specialistais. Bet jų darbas yra tarsi savaime suprantamas, įprastas ir natūralus. Šiandien kviečiame bent minutę pagalvoti apie tai, kiek pasiaukojimo, empatijos, gailestingumo , stiprybės ir žmogiškos meilės aplinkiniams, ypač sergantiems, reikalauja slaugytojo profesija.

Dalinamės VU Medicinos fakulteto Slaugos bakalauro ir Išplėstinės praktikos slaugos magistro studijų programų studentų mintimis, uždadami paprastą klausimą - Kodėl pasirinkote Slaugos studijas?

Tai pasiaukojimo, kantrybės, geros širdies reikalaujanti profesija, mano pašaukimas.
(Magistrantūros studijų 1 kursas)

Slaugos studijos yra mano svajonė ir pašaukimas. Prisidėjimas prie emocinės, dvasinės bei fizinės sveikatos išsaugojimo sukelia didelį džiaugsmą ir pasitenkinimą.
(Bakalauro studijų 2 kursas)

Nes tai yra mano pašaukimas.
(Magistrantūros studijų 1 kursas)

Praktiška, įdomi ir nuolat tobulėjanti profesija!
(Bakalauro studijų 2 kursas)

Pasirinkau slaugos studijas, nes slauga yra ta profesija, kurioje tu gali prisidėti prie kito žmogaus džiaugsmo ir padaryti jį laimingesnį.
(Bakalauro studijų 2 kursas)

Slaugos studijas verta rinktis tik tada kai nuoširdžiai myli padedi ir rūpintis žmonėmis. Kiekvieną dieną tu tobulėji ir pasisemi gyvenimiškos patirties bendraujant su pacientais. Ne tik tu mokai, bet ir jie (pacientai) tave edukuoja. 
(Magistrantūros studijų 1 kursas)

Nes tai jautri ir kilni medicinos sritis.
(Bakalauro studijų 2 kursas)

Norėjau sieti savo gyvenimą su medicina. Pasirinkau sveikatos priežiūros sritį – mes, slaugytojai, esame vertinami tiek pacientų, tiek gydytojų ir kitų specialistų kaip svarbi komandos dalis.
(Magistrantūros studijų 1 kursas)

Rūpi žmogus, o ši specialybė įgalina juo rūpintis. Esu empatiška dėl to pasirinkau šią sritį.
(Magistrantūros studijos)

Visada žavėjo medikų darbas bei jų atsidavimas, todėl ir pati nusprendžiau pasirinkti slaugos studijas bei prisidėti prie žmonių sveikatos gerinimo!
(Bakalauro studijų 2 kursas)

Nuo pat vaikystės norėjau rūpintis kitais!
(Bakalauro studijų 1 kursas)

Tarptautinė slaugytojų diena, tarptautinės Raudonojo kryžiaus organizacijos sprendimu, minima anglų slaugytojos Florence Nightingale (1820-1910), gimtadienio dieną – gegužės 12-ąją. Gailestingumo ir pasiaukojimo kenčiančiam žmogui simboliu tapusi moteris Krymo karo metu Turkijoje organizavo sužeistųjų gydymą ir priežiūrą, o vėliau tapo pirmoji slaugių kursų rengėja Anglijoje. Vėliau jos mokymai paplito visame pasaulyje. F. Nightingale tikėjo, kad slauga – tai dieviškasis pašaukimas, mokslas ir menas.  

Minėdami Tarptautinę slaugytojų dieną, sveikiname visus VU Medicinos fakultete studijuojančius ir dirbančius slaugytojus, kurie gyvenimus pašventė slaugos praktikai, mokslui ir menui.

fatkulina22Nuotraukoje: slaugos dėstytojos prof. Natalja Fatkulina ir doc. Aldona Mikaliūkštienė.

Fakultetas

Siekdami užtikrinti jums teikiamų paslaugų kokybę, Universiteto tinklalapiuose naudojame slapukus. Tęsdami naršymą jūs sutinkate su Vilniaus universiteto slapukų politika. Daugiau informacijos Sutinku