Sidebar

Naujienos

Sohei SatoiProf. Sohei Satoi, Japonijos Kansai Medicinos universitetas

„Esame tvirtai įsitikinę, kad medicinos naujovėmis turėtų būti dalijamasi išeinant už nacionalinių ribų. Šis susitarimas, praturtinantis naujausiais metodais naujos kartus chirurgus, padės gerinti sveikatos priežiūrą abiejose šalyse. Tikimės sustiprinti ryšius tarp Japonijos ir Lietuvos, nes medicina neturi sienų, ribojančių valstybes“, – sakė Kansai Medicinos universiteto prezidentas dr. K. Tomoda po to, kai Lietuvos ir Japonijos universitetai pasirašė sutartį, kuria buvo įkurta jaunųjų chirurgų mainų programa.

COVID-19 pandemija pristabdė planus įgyvendinti šią programą. Tačiau Vilniaus universiteto Medicinos fakultetas ir Kansai Medicinos universitetas rado kitų būdų bendradarbiauti. Šiais mokslo metais Lietuvos ir Japonijos medicinos studijų programos studentai yra kviečiami dalyvauti Lietuvos-Japonijos projekto susitikimuose.

Kuo šie susitikimai yra naudingi Japonijos studentams? Su kokiais iššūkiais jie susiduria? Galiausiai, ar tebeplanuojama ateityje organizuoti studentų mainų programą, kuri leistų VU Medicinos fakulteto studentams išvykti į Kansai Medicinos universitetą? O pastarojo studentams atvykti pagilinti žinių į Vilnių? Į šiuos ir kitus klausimus atsakė Japonijos Kansai Medicinos universiteto prof. Sohei Satoi.

Iniciatyva suteikia galimybę mokytis anglų kalba

„Dauguma Japonijos medicinos studentų neturi galimybių bendrauti su užsieniečiais, kadangi Japonija yra „geografinėje izoliacijoje“. Be to, mes neturime jokios studijų programos medicinos srityje, kuri būtų dėstoma anglų kalba. Tai – didelė problema“, – sakė prof. Sohei Satoi. Pasak jo, dėl šios priežasties Lietuvos-Japonijos iniciatyvos paskaitos kartais gali būti sunkiai suprantamos Japonijos studentams.

Kita vertus, tai yra puiki galimybė, leidžianti studentams atpažinti savo anglų kalbos klausymo suvokimo bei kalbėjimo lygį. Supratimas, kad tebėra kur tobulėti, gali studentus motyvuoti mokytis anglų kalbos. „Vis labiau ir labiau svarbu suprasti, kas vyksta tavo profesiniame lauke pasaulio mastu. Ypatingai, jaunajai kartai“, – tikino profesorius.

Pasak jo, šie ir kiti kylantys iššūkiai taip pat skatina tobulinti ir pačią iniciatyvą: „Aš manau, kad po 6 mėnesių ar po metų mūsų paskaitų programa bus labai pasikeitusi. Ji taps paprastesne ir naudingesne studentams“. Tokia ją leidžia padaryti būtent studentai ir jų paliekami atsiliepimai apie paskaitas.

Tikisi pradėti mainų programą

Lietuvos-Japonijos iniciatyva vienija keletą tarptautinių projektų – paskaitų programą, tarptautinį žurnalų klubą, chirurgų kongresą, ją taip pat ketinama papildytimedicinos studentų mainų programa.

„Kai tik stabilizuosis pandemijos situacija, mes pakviesime studentus joje dalyvauti. Taip pat mes visai neseniai parengėme tarptautinę PhD programą, kuri padengs kelionės, mokymo ir apgyvendinimo kaštus. Ši programa prasidės ateinančiais metais ir keletas studentų per metus galės pasinaudoti galimybe įgyti daktaro laipsnį Kansai Medicinos universitete“, – teigė S. Satoi.

Galiausiai, besidžiaugdamas Lietuvos ir Japonijos bendradarbiavimu, profesorius sakė: „Šiuo metu Lietuva ir Japonija bendradarbiauja trimis – studentų, studijas baigusiųjų ir medicinos darbuotojų – lygmenimis. Galimai ateityje bendradarbiavimą plėsime“.

Lietuvos-Japonijos iniciatyva. Kas tai?

Tai – Lietuvos-Japonijos iniciatyvos nuotoliniai susitikimai, kuriuose kviečiami dalyvauti medicinos studijų programos 4-5 kursų studentai. Juos organizuoja prof. Kęstutis Strupas ir dr. Aistė Kielaitė-Gulla bendradarbiaudami su kolegomis prof. Sohei Satoi, dr. Daisuke Hashimoto ir kitais Japonijos Kansai medicinos universiteto chirurgais.

Susitikimų metu vyksta specialistų iš Japonijos ir Lietuvos paskaitos kasos, kepenų, kolorektalinės, skrandžio, vaikų chirurgijos ir kitomis temomis. Du kartus per mėnesį vykstančios paskaitos iliustruojamos 3D vizualine medžiaga bei operacijų vaizdo įrašų ištraukomis. Nuotolinių susitikimų metu studentai kviečiami užduoti klausimų, diskutuoti bei integruoti mokslinių tyrimų pasiekimus pasirinktomis temomis.

Norite prisijungti prie „From Cell Biology to Surgery and Beyond“ iniciatyvos? Kreipkitės į dr. Aistę Kielaitę-Gulla arba prof. Kęstutį Strupą.

Susitikime paskaitose, vyksiančiose sausio 17 d. 9.00 (pranešimą skaitys prof. Madoka Hamada) ir sausio 31 d. 9.00 (pranešimą skaitys prof. Tomas Poškus).

Prisijungimo nuoroda: https://us02web.zoom.us/j/89288825557?pwd=d2hjN0cvbC96eEhPSTM5OTEzVXRMUT09

Fakultetas

Siekdami užtikrinti jums teikiamų paslaugų kokybę, Universiteto tinklalapiuose naudojame slapukus. Tęsdami naršymą jūs sutinkate su Vilniaus universiteto slapukų politika. Daugiau informacijos Sutinku