Sidebar

Naujienos

 311078849 3136866619863891 9113083471499971712 n

Paskelbti tarptautiniai 2023 m. „Times Higher Education“ (THE)“ geriausių universitetų reitingai. Pagal rezultatus Vilniaus universitetas (VU) patenka tarp 801-1000 geriausių pasaulio universitetų bei pirmauja Lietuvos kontekste. Šiemet reitinge buvo įvertinta apie 1800 aukštųjų mokyklų iš 104 šalių.

Geriausius rezultatus VU pasiekė kategorijose „Tarptautinis įvaizdis“ (International Outlook) ir „Mokslinių darbų cituojamumas“ (Citation).

„Reitingų rezultatai atspindi strateginius universiteto prioritetus – tarptautinį atpažįstamumą ir aukščiausio lygio mokslą. Stiprėjanti VU pozicija tarp pasaulio universitetų yra susijusi ir su aukšto cituojamumo rodikliu. Auganti universiteto įtaka ir mokslinų idėjų sklaida didina žinomumą bei kasmet padeda pritraukti daugiau studentų, doktorantų ir dėstytojų iš viso pasaulio,“ – sako VU studijų prorektorius doc. dr. Valdas Jaskūnas.

Aukštosios mokyklos įtaką pasaulinio masto moksliniams tyrimams indikuojantis „Mokslinių darbų cituojamumo“ rodiklis per ketverius pastaruosius metus šoktelėjo trečdaliu – nuo 32 proc. iki 47 proc. Tuo metu tarptautinį patrauklumą atspindintis „Tarptautinio įvaizdžio“ indikatorius laikėsi panašioje aukštoje, 55,5 proc. išreikštoje, pozicijoje.

Su kitomis pasaulio aukštosiomis VU varžėsi devyniose disciplinose. Aukščiausiai šiemet VU reitinguotas medicinos ir sveikatos moksluose (301-400 vieta), taip pat gyvybės mokslų, psichologijos ir švietimo srityse (401-500 vieta). Visose šiose kategorijose VU yra vienareikšmiškas lyderis, palyginus su kitomis Lietuvos aukštojo mokslo institucijomis. Be to, lokaliu mastu VU pirmauja ir humanitarinių bei fizikos mokslų srityse.

Nors geriausio pasaulio universiteto vardą septintus metus iš eilės išlaiko Oksfordo universitetas, pirmajame naujojo reitingo devintuke dominuoja JAV aukštosios mokyklos.

2004 m. įsteigtas THE reitingas vertina universitetus pagal 5 pagrindinius kriterijus – „Mokymas“ (Teaching), „Moksliniai tyrimai“ (Research), „Mokslinių darbų cituojamumas“ (Citations), „Tarptautinis įvaizdis“ (International Outlook) ir „Pajamos iš verslo“ (Industry Income).

Informacijos šaltinis: www.vu.lt

 

Fakultetas

Siekdami užtikrinti jums teikiamų paslaugų kokybę, Universiteto tinklalapiuose naudojame slapukus. Tęsdami naršymą jūs sutinkate su Vilniaus universiteto slapukų politika. Daugiau informacijos Sutinku