Sidebar

Naujienos

2022 ruduo 1 Mokslo centro statybvietė. 2022 m. ruduo. A.Čiriko nuotrauka

Beveik prieš metus pradėtos Vilniaus universiteto Medicinos fakulteto (VU MF) Mokslo centro statybos įgauna pagreitį. Ant pastato stogo iškeltas vainikas simbolizuoja, kad didieji pastato statybos darbai jau atlikti.

Pasak pastato statybos darbų vadovo Antano Čiriko, iki 2022 m. spalio 31 d. VU MF Mokslo centre, C, D ir L buvo užbaigti pirmo aukšto monolitinių sienų ir kolonų įrengimo darbai; A, C, D, L korpusuose užbaigti pirmo aukšto monolitinių perdangų įrengimo darbai; E ir L korpusuose atlikti antro aukšto monolitinių sienų ir kolonų įrengimo bei monolitinių perdangų įrengimo darbai. Taip pat sėkmingai įgyvendinti trečio aukšto monolitinių sienų ir kolonų įrengimo darbai C ir L korpusuose; ketvirto aukšto E korpuse atlikti monolitinių perdangų įrengimo ir monolitinių sienų bei kolonų įrengimo darbai.

Per minėtą laikotarpį buvo išbetonuoti oro paėmimo ir šalinimo kanalai, sumontuotos A ir D korpuso metalinės kolonos; sumontuota G/B gaminių laiptinė E korpuse. Šiuo metu vykdomi vidaus nuotekos tinklų įrengimo darbai, įrenginėjami rūsio grindų smėlio pasluoksniai, baigiami rūsio sienų hidroizoliacijos ir šiltinimo darbai; vykdomi pirmo aukšto vidinių pertvarų mūro darbai L korpuse; atliekami gręžiniai geoterminiam šildymui.

2022 ruduo 1
2022 ruduo 2 MF Mokslo centro statybvietė. 2022 m. ruduo. MF archyvo nuotraukos

 mokslo centras ruduo 4 newMF Mokslo centro statybvietė. 2022 m. ruduo. Nuotraukų koliažas, A. Čiriko nuotraukos

Primename, kad 2021 m. gruodžio 3 d. Vilniaus Santaros slėnyje, šalia jau veikiančių Vilniaus universiteto ligoninės Santaros klinikų (Žaliųjų Ežerų g. 2), simboline kapsulės įkasimo ceremonija oficialiai pradėtos modernaus VU Medicinos fakulteto Mokslo centro statybos. Bendra Mokslo centro projekto, apimančio pastato statybas ir aprūpinimą moderniausia moksline įranga, vertė siekia apie 47,1 mln. eurų (33,1 mln. eurų – sudaro Europos regioninės plėtros fondo lėšos).

Apie 19 tūkst. kv. metrų dydžio Mokslo centre veiks Genetinių tyrimų centro, fiziologijos, biochemijos, mikrobiologijos ir laboratorinės medicinos, infekcinių ligų ir dermatovenerologijos, krūtinės ligų, imunologijos ir alergologijos, odontologijos, neurologijos ir neurochirurgijos, širdies ir kraujagyslių, kitų katedrų ir klinikų specializuotos mokslinės laboratorijos, operacinės. Čia taip pat bus perkelta dalis medicinos studijų programų, įkurtas Simuliacijų centras, skirtas praktiniams įgūdžiams lavinti, veiks konferencijų salės, auditorijos, konsiliumų, pasitarimų, seminarų ir praktinių užsiėmimų kambariai, kabinetai mokslininkams, doktorantams.

VU Medicinos fakulteto Mokslo centro projektą tikimasi įgyvendinti iki 2023 m. pabaigos. Pastato statybos darbus vykdo UAB „Eikos statyba“.

2022 kalendoriaus titulinis centre kursyvasVU Medicinos fakulteto Mokslo centro vizualizacija.

 

Fakultetas

Siekdami užtikrinti jums teikiamų paslaugų kokybę, Universiteto tinklalapiuose naudojame slapukus. Tęsdami naršymą jūs sutinkate su Vilniaus universiteto slapukų politika. Daugiau informacijos Sutinku