Sidebar

Naujienos

 Paroda Senjores puosia pasauliPanevėžio apskrities Gabrielės Petkevičaitės-Bitės viešosios bibliotekos koliažas

Sausio 10 d. Vilniaus universiteto Medicinos fakultete, pirmajame aukšte buvo atidaryta fotografijų paroda „Senjorės puošia pasaulį“.

Brandus amžius – tai gyvenimo periodas, kai sukaupta išmintis ir patirtis gali praturtinti ne tik artimą aplinką. Parodoje „Senjorės puošia pasaulį“ pristatome 16 senjorių, vienijamų Tarptautinės Soroptomisčių organizacijos ir siekio kurti aplink save gražesnį ir geresnį pasaulį, darbus.

Senjorės savo laiką skiria skirtingoms, visuomenę praturtinančioms veikloms – nuo tautinio paveldo puoselėjimo, kultūros renginių organizavimo, rūpinimosi beglobiais vaikais ar aplinkos gražinimo iki mokyklų bei tarptautinių organizacijų steigimo. Tad šios moterys turėtų tapti įkvepiančiu pavyzdžiu kitoms, ypač jaunesnės kartos moterims, ir prisidėti formuojant ir puoselėjant tikrąsias vertybes.

Parodą galite apžiūrėti iki š. m. gegužės 31 d.

Tarptautinė Soroptomisčių organizacija

Tarptautinė Soroptimisčių (TS) organizacija (angl. Soroptimist International) yra  pasaulinė laisvanoriška profesionalių moterų organizacija, kurių veikla skirta pagerinti moterų bei mergaičių gyvenimo kokybę vietinėse bendruomenėse ir visame pasaulyje.

TS jungia daugiau nei 91 000 narių 127 šalyse. Moterys bei merginos, vykdydamos ir įgyvendindamos projektus, aktyviai kovoja už žmogaus teises, už moters lygiavertę ir orią padėtį visuomenėje.

Fakultetas

Siekdami užtikrinti jums teikiamų paslaugų kokybę, Universiteto tinklalapiuose naudojame slapukus. Tęsdami naršymą jūs sutinkate su Vilniaus universiteto slapukų politika. Daugiau informacijos Sutinku