Sidebar

Naujausi įvykiai

Lietuvos vaikų gastroenterologų ir mitybos draugija (LVGMD) organizuoja virtualią respublikinę konferenciją ,,Vaikų pilvo skausmai“. Ji skirta visų specialybių gydytojams ir slaugos specialistams.

Konferencija laiksa ir data: 2022 m. gegužės 19 d. 10 val.

Registracijos mokestis 10 €, LVGM draugijos nariams – nemokamai.

Užsiregistravę dalyviai galės peržiūrėti konferencijos pranešimus 2 savaites po jos pabaigos.

Dalyviams, išklausiusiems visą konferencijos programą, bus išduodami 7 val. profesinio tobulinimo pažymėjimai.  

Registruotis – Evisit  platformoje www.evisit.lt

PROGRAMA

Pirmininkauja

Prof. Vaidotas Urbonas. Vilniaus universiteto Vaikų ligu klinika. Vilniaus universiteto ligoninė Santaros klinikos Pediatrijos centras

10.00-10.30

30 min.

Kūdikių ir mažų vaikų pilvo skausmo priežastys, jų diagnostika ir gydymas

Doc. R. Rokaitė

LSMU Vaikų ligu klinika

10.30-11.00

30 min.

Vyresnių vaikų pilvo skausmo priežastys, jų diagnostika ir gydymas

Gyd. J.Statkuvienė

LSMU Vaikų ligų klinika

11.00-11.30

30 min.

Suaugusių pilvo skausmo priežastys, jų diagnostika ir gydymas

Prof. L.Kupčinskas

LSMU Gastroenterologijos klinika

11.30-12.00

30 min.

Chirurginės pilvo skausmo priežastys

Gyd. A.Strumila

Vilniaus universiteto ligoninė Santaros klinikos Vaikų chirurgijos, ortopedijos ir traumatologijos centras

12.00-12.30

30 min.

Nervų sistemos ligos ir vaikų pilvo skausmas

Gyd. R.Praninskienė

VUL Santaros klinikų Pediatrijos centras

12.30-13.00

30 min.

Probiotikai pilvo skausmo ir kitų ligų gydymui

Doc. R.Kučinskienė

LSMU Vaikų ligų klinika

12.30-13.00

 

Klausimai - atsakymai

 

13.00-13.15

Pertrauka

Pirmininkauja

Doc. R. Kučinskienė. Lietuvos sveikatos mokslų universiteto Vaikų ligų klinika

13.15-13.45

30 min.

L.rhamnosus GG probiotiko nauda tyrimuose ir klinikinėje praktikoje

Prof. V.Urbonas

VU Vaikų ligu klinika

13.45-14.15

30 min.

Mitybos įtaką pilvo skausmo atsiradimui ir gydymui

Gyd. J.Parnarauskienė

VUL Santaros klinikų Pediatrijos centras

14.15-14.45

30 min.

Medikamentinis vaikų skausmo valdymas

Gyd. D.Ruževičienė

VUL Santaros klinikų vaikų skausmo ir paliatyviosios pagalbos klinika

14.45-15.15

30 min.

Medikamentai, maisto papildai 

sukeliantys pilvo skausmą ir virškinimo trakto sutrikimus

Gyd. D.Varnas

VUL Santaros klinikų Pediatrijos centras

15.15-15.45

30 min.

Kasos patologija ir pankreatinas

Prof. V.Urbonas

VU Vaikų ligu klinika

15.45-16.15

 

Klausimai-atsakymai

 

Daugiau informacijos: prof. Vaidotas Urbonas, LVGMD pirmininkas, el.p.

Konferencijos programą taip pat galite peržiūrėti ar atsisiųsti ČIA.

Siekdami užtikrinti jums teikiamų paslaugų kokybę, Universiteto tinklalapiuose naudojame slapukus. Tęsdami naršymą jūs sutinkate su Vilniaus universiteto slapukų politika. Daugiau informacijos Sutinku