Sidebar

Mokslo naujienos

biohakatonas2021

Šį rudenį jau ketvirtą kartą Lietuvoje vykstančio biohakatono tema Mokslo, inovacijų ir technologijų agentūra (MITA) skelbia sveiką senėjimą. Renginys vyks rugsėjo 17-19 dienomis Vilniaus universiteto Gyvybės mokslų centre.

Renginio organizatoriai laukia komandų, turinčių idėjų, kaip atverti kelią sveikam senėjimui - tai gali būti siūlomi sprendimai, kaip pertvarkyti į senstančią populiaciją orientuotų sveikatos sistemą, kaip užtikrinti pagyvenusių žmonių gyvenimo kokybę ar kaip mažinti jų socialinę atskirtį ar pan.

Sprendžiama problema turi atitikti vieną iš visuomenei ir mokslui aktualių temų:

  • skaitmeniniai sprendimai senatvinėms ligoms palengvinti;
  • ankstyva senatvinių ligų diagnostika, telemedicinos sprendimai, duomenų, padedančių nustatyti ligų tendencijas, apdorojimas;
  • senyvo amžiaus žmonių sveikatą lemiančių gyvenimo įpročių formavimas ir motyvacija pokyčiams;
  • individualizuoti sprendimai priežiūrai (asmens namuose, globos namuose ar slaugos ligoninėje ir kt.).

Taip pat registracijos metu dalyviai galės pasiūlyti kitą su visuomenės senėjimu susijusią temą. Svarbu, kad idėja būtų nauja, dar nepristatyta hakatonuose, kūrybinėse dirbtuvėse ar panašiuose idėjos vystymui skirtuose renginiuose.

Daugiau informacijos: https://bit.ly/3gg7pZT

Siekdami užtikrinti jums teikiamų paslaugų kokybę, Universiteto tinklalapiuose naudojame slapukus. Tęsdami naršymą jūs sutinkate su Vilniaus universiteto slapukų politika. Daugiau informacijos Sutinku