Sidebar

Naujienos

Šių metų balandžio 17 d. tarp Vilniaus universiteto Medicinos fakulteto (VU MF) ir UAB „Eglės sanatorijos“ buvo pasirašyta dvišalė bendradarbiavimo sutartis. Sutartį pasirašė Medicinos fakulteto dekanas prof. dr. Dalius Jatužis ir sanatorijos vadovas dr. Kęstutis Skauminas. Pagrindinis sutarties tikslas – stiprinti abiejų įstaigų bendradarbiavimą studijų, profesinės praktikos, profesinio orientavimo, mokymosi visą gyvenimą, mokslinių tyrimų ir eksperimentinės plėtros veiklų medicinos ir sveikatos mokslų srityse. Bendradarbiavimas glaudžiai siesis su Sveikatos mokslų instituto veikla, kineziterapijos specialistų rengimu, išplėstinės praktikos slaugytojų rengimu.

sutartis su egles sanatorija 1 Nuotraukoje (iš kairės): Dr. Tomas Aukštikalnis, dr. Kęstutis Skauminas, doc. dr. Laura Nedzinskienė, prof. dr. Dalius Jatužis, prof. dr. Natalja Istomina, Mileta Kaminskė / MF archyvas

Pasak prof. D. Jatužio, Medicinos fakultetas nuolat plečia savo partnerių ratą, ieškodamas bendraminčių studijų, mokslo, projektų ir inovacijų srityse. „Kineziterapija yra itin svarbi specialybė, kuri ne tik nenusileidžia kitoms, bet ir nuolat išlaiko didelę specialistų paklausą. Šios srities personalo specialistų trūkumas yra akivaizdus ir reikia tai pripažinti, apie tai kalbėti. Jeigu kalbėtų ne tik Universitetai, bet ir potencialūs darbdaviai, gal sprendimų priėmėjai mus geriau išgirs“, – kalbėjo prof. D. Jatužis.

„Pas mus sanatorijoje vyksta itin plataus mąsto reabilitacinis gydymas, tačiau nėra pakankamai plačiai žinoma, kad esame vieni lyderiaujančių Lietuvos reabilitacijos centrų. Mums svarbu užtikrinti teikiamų paslaugų kokybę, bet taip pat siekiame žinoti pokyčius akademiniame lygmenyje – kaip ir kam ruošiami būsimieji specialistai“, – kalbėjo dr. K. Skauminas.  Pasak sanatorijos vadovo, atsižvelgiant į tai, kad medicinos ir sveikatos priežiūros specialistų rengimas neįmanomas be pakankamos patirties, įgytos asmens sveikatos priežiūros įstaigose, bei įvertinant, kad geriausias praktinės medicinos ir sveikatos priežiūros, o tuo pačiu – ir pagalbos žmonėms, stiprinimo būdas yra mokslo, pedagogikos, medicinos ir sveikatos priežiūros praktikos integracija, tokia sutartis yra labai reikalinga.

sutartis su egles sanatorija 2 Sutarties pasirašymas / MF archyvas

Sutarties pagrindu VU Medicinos fakultetas įsipareigoja skatinti bendrų tarptautinių ir nacionalinių projektų rengimą ir vykdymą, plėtoti mokslo taikomąją veiklą ir tyrimus, organizuoti Fakulteto studentų profesinės praktikos procesą, kviesti Sanatorijos atstovus dalyvauti Universiteto organizuojamuose renginiuose, teikti informaciją apie studijų galimybes Universitete, taip pat – viešinti ir populiarinti Sanatorijos ir Universiteto bendradarbiavimo rezultatus.

Fakultetas

Siekdami užtikrinti jums teikiamų paslaugų kokybę, Universiteto tinklalapiuose naudojame slapukus. Tęsdami naršymą jūs sutinkate su Vilniaus universiteto slapukų politika. Daugiau informacijos Sutinku