Sidebar

Naujausi įvykiai

VU Medicinos fakulteto Studentų mokslinės veiklos tinklo kraujagyslių chirurgijos būrelis jau antrus metus iš eilės kartu su kitais medicinos studentais, chirurgais bei Lietuvos Chirurgų ir Endovaskulinių Specialistų Asociacija organizuoja tarptautinę chirurginę medicinos studentų konferenciją „Vilnius Surgical Symposium for Medical Students 2024“.
 
Konferencijos metu medicinos studentai iš Lietuvos bei užsienio skaitys pranešimus įvairiomis chirurginėmis temomis, juos vertins ir komentuos aukščiausio lygio specialistai, tokie kaip Lietuvos Kraujagyslių Chirurgų Draugijos prezidentas ir kt. Taip pat konferencijos metu vyks dirbtuvės, mokymai bei kviestinių svečių paskaitos.
 
Renginio data: 2024 m. gegužės 4 d.
Vieta: „Panoramos viešbutis“, Sodų g. 12, VIlnius

Tai jau antrą kartą į Vilnių grįžtanti  tarptautinė medicinos studentų konferencija, kurią organizuoja studentai kartu su gydytojais chirurgais (pilvo chirurgu prof. Tomu Poškumi bei kraujagyslių chirurgais dr. Tomu Baltrūnu ir Lietuvos Kraujagyslių Chirurgijos Draugijos prezidentu Artūru Mackevičiumi). Konferencija sulaukia didelės sėkmės ir susidomėjimo ne tik iš Lietuvos, bet ir iš kitų šalių, tokių kaip Latvija, Estija, Lenkija, Ukraina, Vokietija, Prancūzija, Čekija, Italija. 2023 metais konferencijoje dalyvavo apie 150 medicinos studentų, šiais metais registracijų skaičius jau perkopė 200.

Konferencijos metu studentams bus suteikiama galimybė pristatyti savo mokslinius tyrimus bei retus klinikinius atvejus ir dalyvauti įtraukiančiose diskusijose su skirtingų chirurginių sričių profesionalais. Numatytos 4 pagrindinės ir 2 stendinių pranešimų sesijos – iš viso 60 mokslo darbų pristatymų, kuriuos vertins savo sričių chirurgai profesionalai. Geriausiai pasirodžiusiųjų studentų lauks apdovanojimai - jų darbo publikavimas mokslo žurnale „Lietuvos Chirurgija“ bei kitos rėmėjų dovanos. Be to, konferencijos metu būsimieji chirurgai turės progą dalyvauti išskirtinėse mokslinėse-praktinėse dirbtuvėse (angl. workshop) – gilintis į ultragarsinio ištyrimo subtilybes, išbandyti neurovaskulinės trombektomijos procedūrą bei pasimokyti chirurginio siuvimo subtilybių. Prie renginio rėmėjų stendų studentai galės susipažinti su laparoskopiniais prietaisais, chirurginiu mikroskopu, stomų priežiūra ir įgyti kitų įgūdžių, kurie yra nepakeičiami klinikinėje praktikoje. Vilnius Surgical Symposium for Medical Students yra ne tik puiki galimybė praplėsti žinių bagažą, bet taip pat ir užmegzti tarptautinius santykius su kitų šalių medicinos studentais, gydytojais chirurgais, bei chirurgijos srityje dirbančiomis įmonėmis.

Prie konferencijos organizavimo savo parama prisideda Medtronic, Coloplast, Johnson & Johnson, Biomedikos Centras, B Braun Medical, Linus Medical, Partema Medicus, Morfėjus, Tradintek, Genba Pharma, Medaksa, Berlin-Chemie, Hifamed, Medita, Hila, Skirgesa, Sapiens, Lynx Cannabis, Akvilė. Taip pat Lietuvos Chirurgų Asociacija, Lietuvos minimaliai invazinės chirurgijos draugija, Lietuvos koloproktologų draugija, Vilniaus Universiteto Medicinos Fakultetas bei Endovaskulinių Specialistų Asociacija.

Daugiau informacijos ir registraciją rasite oficialioje konferencijos interneto svetainėje: https://surgicalsymposium.com
 
Kontaktas pasiteiravimui:
Siekdami užtikrinti jums teikiamų paslaugų kokybę, Universiteto tinklalapiuose naudojame slapukus. Tęsdami naršymą jūs sutinkate su Vilniaus universiteto slapukų politika. Daugiau informacijos Sutinku