Sidebar

Naujienos

2022 vasara 003 Mokslo centro statybvietė. 2022 m. vasara. MF archyvo nuotraukos

Vasarą darbai nesustoja. Tuo galime įsitikinti apsilankę Vilniaus universiteto (VU) Medicinos fakulteto Mokslo centro statybvietėje, kurioje darbas verda nepriklausomai nuo karšto oro ir atostogų sezono.

Pasak pastato statybos darbų vadovo Antano Čiriko, viskas vyksta pagal planą: „Plika akimi jau matyti pagrindinių korpusų rūsių perdangos bei monolitinės kolonos. Galima kasdien stebėti kylančias pirmo aukšto monolitines sienas: C ir D korpusuose atlikta 50 proc., L korpuse 85 proc., o E korpuse jau visas 100 proc. darbų. Kai kuriuose korpusuose jau įrenginėjamos antro aukšto perdangos bei monolitinės kolonos. Šiomis dienomis jau pradėtos montuoti A korpuso metalinės kolonos“. Darbai neapsiriboja vien statiniu, keičiama ir aplinkos infrastruktūra – įrenginėjama lauko ir vidaus drenažo sistema, vyksta rūsio sienų hidroizoliacijos ir šiltinimo darbai, pagal statybos poreikius kertami ir persodinami medžiai. 

2022 vasara 004

2022 vasara 003

2022 vasara 006

2022 vasara 007 MF Mokslo centro statybvietė. 2022 m. vasara. MF archyvo nuotraukos

Primename, kad 2021 m. gruodžio 3 d. Vilniaus Santaros slėnyje šalia jau veikiančių Vilniaus universiteto ligoninės Santaros klinikų (Žaliųjų Ežerų g. 2) simboline kapsulės įkasimo ceremonija oficialiai pradėtos modernaus VU Medicinos fakulteto Mokslo centro statybos. Bendra Mokslo centro projekto, apimančio pastato statybas ir aprūpinimą moderniausia moksline įranga, vertė siekia apie 47,1 mln. eurų, iš kurių didžiąją dalį – 33,1 mln. eurų – sudaro Europos regioninės plėtros fondo lėšos.

Apie 19 tūkst. kv. metrų dydžio Mokslo centre veiks Genetinių tyrimų centro, fiziologijos, biochemijos, mikrobiologijos ir laboratorinės medicinos, infekcinių ligų ir dermatovenerologijos, krūtinės ligų, imunologijos ir alergologijos, odontologijos, neurologijos ir neurochirurgijos, širdies ir kraujagyslių, kitų katedrų ir klinikų specializuotos mokslinės laboratorijos, operacinės. Čia taip pat bus perkelta dalis medicinos studijų programų, įkurtas Simuliacijų centras, skirtas praktiniams įgūdžiams lavinti kiek įmanoma priartintoje prie realių darbo sąlygų aplinkoje, veiks konferencijų salės, auditorijos, konsiliumų, pasitarimų ir seminarų kambariai, kabinetai mokslininkams, doktorantams, praktinių užsiėmimų kambariai.

VU Medicinos fakulteto Mokslo centro projektą tikimasi įgyvendinti iki 2023 m. pabaigos. Pastato statybos darbus vykdo UAB „Eikos statyba“.

2022 kalendoriaus titulinis centre kursyvasVU Medicinos fakulteto Mokslo centro vizualizacija.

 

Fakultetas

Siekdami užtikrinti jums teikiamų paslaugų kokybę, Universiteto tinklalapiuose naudojame slapukus. Tęsdami naršymą jūs sutinkate su Vilniaus universiteto slapukų politika. Daugiau informacijos Sutinku