Sidebar

Naujienos

VACCELERATE – klinikinių tyrimų tinklas, skirtas COVID-19 vakcinų tyrimams koordinuoti ir vykdyti. Tinklą sudaro įvairių Europos šalių akademinės institucijos, o sklandžią viso tinklo veiklą koordinuoja ir jam vadovauja mokslininkai iš Kelno universiteto (Vokietija). VUL Santaros klinikos yra vienas iš šio tinklo partnerių, projekto koordinatorė Lietuvoje – prof. Ligita Jančorienė.

Šis tinklas kaupia ir siūlo ekspertines žinias apie COVID-19, aktyviai dalyvauja vykdant mokslinius tyrimus, pavyzdžiui, vakcinų veiksmingumo tyrimus keičiantis SARS-CoV-2 atmainoms, atliekant tyrimus vaikų, nėščiųjų, imunosupresinių asmenų populiacijoje arba tiriant skirtingų vakcinų derinimo galimybes. Be COVID-19 tyrimų, tinklas gilinasi ir į kitas aktualias infekcines ligas, pvz. poliomiolito, gripo, RSV ir kitų susirgimų. 

Siekiant paspartinti klinikinius tyrimus, vienas iš VACCELERATE siekių yra sukurti savanorių registrą, kad klinikiniais tyrimais besidomintiems žmonėms, norintiems prisidėti prie mokslo pažangos bei klinikinių tyrimų organizatoriams būtų lengviau rasti vieniems kitus. Šis registras jau veikia keliolikoje Europos šalių (Airijoje, Austrijoje, Graikijoje, Ispanijoje, Kipre, Lietuvoje, Norvegijoje, Portugalijoje, Vokietijoje, Švedijoje,  Turkijoje) ir įgyvendinamas dar penkiose (Belgijoje, Čekijoje, Vengrijoje, Izraelyje ir Nyderlanduose). Vokietijoje šiuo metu jau įtraukta beveik 36 000 savanorių. 

Labai svarbu pabrėžti, kad sutikimas būti užregistruotam savanorių registre neįpareigoja būtinai dalyvauti klinikiniame tyrime. Šis registras, suteiks galimybę mokslininkams ar tyrimų organizatoriams į jus kreiptis, informuoti apie vykstantį tyrimą (jei jis atitiks jūsų profilį) ir pasiūlyti jame dalyvauti. Registras yra skirtas tiek suaugusiesiems, tiek vaikams (nepilnamečiai gali būti registruojami tėvų ar globėjų).

Visą informaciją apie registraciją galite rasti svetainėje: http://lts.impfstudien-corona.de/

VACCELERATE SAVANORIŲ REGISTRAS – jūs taip pat galite būti jo dalimi! Maloniai kviečiame prisijungti !

Tyrėjų komandos vardu
Doc. dr. Inga Ivaškevičienė 

Fakultetas

Siekdami užtikrinti jums teikiamų paslaugų kokybę, Universiteto tinklalapiuose naudojame slapukus. Tęsdami naršymą jūs sutinkate su Vilniaus universiteto slapukų politika. Daugiau informacijos Sutinku