Sidebar

Naujienos

20231017 AMSEAsmeninio archyvo nuotr.

Šių metų spalio 5-7 d. Jaši (Iasi) mieste Rumunijoje įvyko Europos medicinos mokyklų asociacijos (angl. Association of Medical Schools in Europe, AMSE) kasmetinė konferencija. Jos metu Vilniaus universiteto Medicinos fakulteto (VU MF), Charité Medicinos universiteto (Vokietija), Solonikų Aristotelio universiteto medicinos mokyklos (Graikija), Maltos universiteto medicinos mokyklos (Malta) ir Europos retų ligų pacientų organizacijos EURORDIS (angl. European Rare Diseases Organization) atstovai surengė darbinį-praktinį pasitarimą.

Minėtų institucijų atstovai aptarė problemišką šiandieninių mokymų Europos universitetuose apie retas ligas situaciją, neatlieptus sergančiųjų retomis ligomis bei jų šeimų ir artimųjų poreikius, dabartinių ir būsimų gydytojų žinių apie retas ligas nepakankamumą, atsiskleidusį apklausose. Buvo keliami klausimai, kaip mokymą apie retas ligas integruoti į intensyvias mokymo programas, kokias žinias ir įgūdžius turėtų įgyti studentai, kad gebėtų veiksmingai susidoroti su retų ligų iššūkiais, taip pat, ar tam būtų galima pasitelkti tarpprofesinį ugdymą, skaitmeninius įrankius ir tarptautinį bendradarbiavimą. 

Konferencijos dalyviai vieningai nusprendė, kad greitų atsakymų į šiuos sudėtingus klausimus nėra, tačiau Europos medicinos mokyklų asociacija yra pasiryžusi ir toliau per būsimų medikų ugdymą siekti geresnio sergančiųjų retomis ligomis poreikių atliepimo.

Fakultetas

Siekdami užtikrinti jums teikiamų paslaugų kokybę, Universiteto tinklalapiuose naudojame slapukus. Tęsdami naršymą jūs sutinkate su Vilniaus universiteto slapukų politika. Daugiau informacijos Sutinku