Sidebar

Naujausi įvykiai

Retą ligą apibrėžia tik vienas kriterijus – retumas: tokia liga serga mažiau nei 1 iš 2000 gyventojų. Tačiau po šiuo pavadinimu slypi didžiulė įvairovė – retos ligos gali pažeisti bet kokį organą ar audinį, susargdinti bet kokio amžiaus žmogų, o šiuo metu žinoma apie 8000 retų ligų. Todėl su jomis susiduria visų specialybių gydytojai, slaugytojos, kiti sveikatos priežiūros darbuotojai. 

Spalio 6-ąją AMSE2021 satelitiniame darbiniame RARE DISEASE EDUCATION IN EUROPE: time for a change susitikime diskutuosime apie retų ligų edukaciją: ką apie retas ligas turi žinoti kiekvienas medicinos studentas, rezidentas, būsimas slaugytojas? Kokias žinias ir įgūdžius turime įgyti, kad gebėtume laiku diagnozuoti šias ligas, skirti tinkamą gydymą, užtikrinti kokybišką ilgalaikę priežiūrą? Kokių žinių reikia bendros praktikos gydytojui ir slaugytojui, o kokių – specialistui? Koks pacientų mokymo ir stiprinimo vaidmuo? 

Kviečiame prisijungti prie mūsų diskusijos ir išsakyti savo nuomonę: mums svarbus kiekvienas balsas! 

Registracija ir renginio programa: https://amse2021.mailerpage.com/satellite-workshop

 

Siekdami užtikrinti jums teikiamų paslaugų kokybę, Universiteto tinklalapiuose naudojame slapukus. Tęsdami naršymą jūs sutinkate su Vilniaus universiteto slapukų politika. Daugiau informacijos Sutinku