Sidebar

Naujienos

VMS 0837Šv. Kristoforo statulėlės buvo įteiktos 10 miestiečių. S. Žiūros nuotrauka

Sausio 25 d. Vilniaus Rotušėje vyko iškilmingi Šv. Kristoforo statulėlių įteikimai. Reikšmingiausias miesto apdovanojimas buvo įteiktas 10-iai garbingiausių, skirtingas sritis atstovaujančių, miestiečių. Tarp jų ir dviems Vilniaus universiteto Medicinos fakulteto bendruomenės narėms prof. Ligitai Jančorienei ir prof. Augustinai Jankauskienei.

Prof. Ligitai Jančorienei apdovanojimas įteiktas už nuopelnus sveikatos apsaugos srityje. Santaros klinikų Infekcinių ligų centro vadovė visas savo profesines žinias yra sutelkusi į suaugusiųjų ūminius ir lėtinius virusinius hepatitus, ŽIV infekciją, kitas virusines infekcijas, užkrečiamas ligas ir jų profilaktiką, skiepijimą ir kelionių mediciną.

Prof. Augustina Jankauskienė Šv. Kristoforu apdovanota už Vilniaus vardo garsinimą pasaulio medikų bendruomenėje. Jos darbas lėmė, kad į sostinę atkeliavo ne viena tarptautinė konferencija. Vilnius laimėjo teisę 2023-iaisiais organizuoti Europos vaikų nefrologų asociacijos metinę konferenciją, į kurią susirinks per 600 srities ekspertų ir mokslininkų.

„Prisipažinsiu, kad šis apdovanojimas man labai brangus. Vilniuje gimiau, mokiausi, dirbu, Vilniuj gyvena mano vaikai ir auga anūkai. Aš tikrai gerbiu ir myliu šį miestą. Man atrodo, kad mano, kaip mokslininkės, galimybė garsinti Vilniaus vardą leidžia pratęsti ir įprasminti Gedimino sapną“, – mintimis dalijosi A. Jankauskienė.

Šv. Kristoforo apdovanojimai teikiami nuo 1998-ųjų. Nominacijas apdovanojimui už nuopelnus mokslui, teisėsaugai, švietimui, kultūrai ir menui, Vilniaus istorinei atminčiai, sportui, verslui, turizmo plėtrai, labdarai, architektūros siūlo vilniečiai. Taip pat galimos ir kitos vilniečių pasiūlytos nominacijos.

VMS 1690Prof. Ligita Jančorienė. S. Žiūros nuotrauka

VMS 1925Prof. Augustina Jankauskienė. S. Žiūros nuotrauka

Fakultetas

Siekdami užtikrinti jums teikiamų paslaugų kokybę, Universiteto tinklalapiuose naudojame slapukus. Tęsdami naršymą jūs sutinkate su Vilniaus universiteto slapukų politika. Daugiau informacijos Sutinku