Sidebar

Naujienos

Aciu vizualas MF 3x2

Šiemet VU fondas surinko rekordinę sumą – 6 467 Eur. Palyginimui, už 2020 m. buvo gauta kiek daugiau nei 5 000 Eur, už 2019 m. – daugiau nei 4 000 Eur.

Šiemet pirmą kartą VU bendruomenė buvo kviečiama savo 1,2 proc. GPM paramą skirti naujai įsteigtiems VU padalinių neliečiamojo kapitalo subfondams. MF subfondui buvo skirta didžiausia parama! Dėkojame!

VU MF subfondui → 1 406,03 Eur

VU MIF subfondui → 801,16 Eur

VU EVAF subfondui → 475,96 Eur

VU GMC subfondui → 361,13 Eur

VU TSPMI subfondui → 137,88 Eur

VU TF subfondui → šiemet nebuvo skirta

Bendram VU fondui → 3284,62 Eur

 

Apie MF neliečiamojo kapitalo subfondą

Medicinos fakulteto neliečiamojo kapitalo subfondas – tai tvarus ir sumanus paramos administravimo modelis, kuomet gautos lėšos yra ne pravalgomos, bet investuojamos į įvairias turto klases, o uždirbta investicijų grąžą kasmet skiriama fakulteto reikmėms.

Tarptautinėje praktikoje tikslinės paskirties neliečiamojo kapitalo subfondų verčių suma dažnai viršija pagrindinį neliečiamojo kapitalo fondą. Pavyzdžiui, Harvard universiteto subfondų vertė sudaro net 82%, Stanford universiteto – net 80%, Yale – net 76%.

Dalis neliečiamojo kapitalo investicijų grąžos – reinvestuojama, tad metams bėgant Medicinos fakulteto subfondo vertė augs aritmetinės progresijos principu. Susipažinkite su žemiau pateikta simuliacija, kaip per ateinančius 100 metų augs 100 tūkst. Eur vertės pradinis kapitalas ir kokią grąžą tai atneš Medicinos fakultetui.

Subfondo kapitalas investuojamas kartu su pagrindinio fondo kapitalu, uždirbama bendra investicijų grąža. Kasmetiniam Medicinos fakulteti išmokos dydžiui apskaičiuoti taikomas 2,5% (arba individualiai sutartas) paskirstymo rodiklis. Išmoką viršijanti investicijų prieaugio dalis reinvestuojama. Pagal tarptautinę praktiką, augant fondui, didėja ir paskirstymo rodiklis (iki 4-5%, remiantis JAV vidurkiu), ir procentinė svarba praėjusių metų išmokai, siekiant stabilaus finansavimo.

Subfondo investicijų grąža bus panaudota stipendijoms tiems studentams ir rezidentams, kuriems labiausiai jų reikia. Būsimajam sveikatos priežiūros specialistui, svarbiausias dalykas yra nuoširdus noras mokytis, augti ir tobulėti, gebėti atjausti sergantįjį ir suteikti pagalbą jos stokojančiam. Medicinos fakultetas tiki – kartu galime užtikrinti, kad būsimieji sveikatos specialistai visą savo laiką, jėgas ir energiją skirtų tik studijoms, mokslui ir praktinių įgūdžių tobulinimui.

Daugiau skaitykite ir / ar paremkite VU Medicinos fakulteto neliečiamojo kapitalo subfondą: https://vuf.lt/subfondai/mf/

Fakultetas

Siekdami užtikrinti jums teikiamų paslaugų kokybę, Universiteto tinklalapiuose naudojame slapukus. Tęsdami naršymą jūs sutinkate su Vilniaus universiteto slapukų politika. Daugiau informacijos Sutinku