Sidebar

Naujienos

paroda 20220905 naujaNeįgaliųjų dienos centro „Mažoji guboja“ ugdytinių parodos „Blizgės“ fragmentas. VU MF nuotrauka

Visi žinome, kad aliuminio folija dažniausiai naudojama buityje, o dar paprasčiau – virtuvėje gaminant ar užšaldant maistą. Tačiau, kad foliją galima naudoti meno kūriniams žino ne kiekvienas.

Rugsėjo 5-ąją Medicinos fakultete (Čiurlionio g. 21, Vilnius), buvo atidaryta neįgaliųjų dienos centro „Mažoji guboja“ ugdytinių paroda „Blizgės“, kuri supažindina su folijos menu. Šiems meno kūriniams buvo panaudotas akrilas bei auksavimo technika, o folijos iškiliems reljefams išgauti – patys įvairiausi daiktai, kurie arčiausiai pasitaikė po ranka: įvairi bižuterija (sagos, sagtys, karoliukai), mediniai pagaliukai, kartonas, nertos servetėlės bei kiti smulkūs daiktai, pavirtę paslaptimis, sugulusiomis po folijos lakštais.

„Mažosios gubojos“ ugdytiniai dar kartą įrodė, kad jų fantazija yra neribota, kad unikalios kūrybinės galimybės neturi rėmų, kad šių žmonių saviraiška – išskirtinė ir individuali.

Fakultetas

Siekdami užtikrinti jums teikiamų paslaugų kokybę, Universiteto tinklalapiuose naudojame slapukus. Tęsdami naršymą jūs sutinkate su Vilniaus universiteto slapukų politika. Daugiau informacijos Sutinku