Sidebar

Naujienos

20221215 16 MFIš kairės: Artūras Šaltis, Jekaterina Bortkevič. Antra iš dešinės - prof. Vaiva Hendrixson. Linos Kocienės nuotrauka

2022 m. gruodžio mėnesį Hamburge (Vokietija) įvyko Vilniaus universiteto (VU) Medicinos fakulteto administracijos susitikimas su užsienio parteriais – agentūra MediStart. Susitikimo metu kalbėta apie 2023-2024 m.m. priėmimo planus, galimybes ir perspektyvas.

MediStart atstovė Karina Krasnicka pasidžiaugė, kad dar net neprasidėjus priėmimo procesui Vilniaus universitete, yra pateikta paraiškų, o susidomėjimas galimybe studijuoti Vilniuje didėja. Viltį, kad priėmimo rezultatai kitąmet džiugins išreiškė ir Medicinos fakulteto Edukacijos ir strateginės partnerystės prodekanė, prof. Vaiva Hendrixson. „Akivaizdu, kad pandemija, o vėliau ir Ukrainoje prasidėjęs karas, turėjo neigiamų pasekmių studijoms anglų kalba. Dalis potencialių studentų, kurie planavo rinktis studijas užsienyje, pabijoję rizikuot, liko mokytis gimtosiose šalyse arba atidėjo studijas ateičiai. Nors Medicinos fakultete priėmimas įvyko, bet tikrai jautėme padidėjusį stojančiųjų nerimą. Norėtųsi tikėti, kad kitais metais viskas vyks sklandžiau“ – kalbėjo prodekanė. Abi šalys sutarė, kad labai svarbu aiškiai ir sklandžiai komunikuoti ne tik apie galimybes, bet ir iššūkius, buvo aptartos komunikacijos gairės kitiems metams.

Susitikimo metu taip pat buvo aptartos praktikų ir internatūros atlikimo galimybės Vokietijos ligoninėse. VU Medicinos fakulteto siekis užtikrinti, kad tokias galimybes turėtų ne tik užsieniečiai, bet ir nacionaliniai studentai – lietuviai. Pradžia yra padaryta, keletas lietuvių jau sugrįžo iš internatūros Vokietijoje. „Ligoninių atsiliepimai apie Vilniaus universiteto studentus puikūs, todėl jie labai laukiami ir ateityje“ – sakė Karina Krasnicka.

Susitikime taip pat dalyvavo VU Priėmimo poskyrio vadovas Artūras Šaltis, MF Studijų skyriaus vadovė Jekaterina Bortkevič ir MF Komunikacijos skyriaus vadovė Lina Kocienė.

20221215 16 MF 1Hamburgas. Linos Kocienės nuotrauka

Fakultetas

Siekdami užtikrinti jums teikiamų paslaugų kokybę, Universiteto tinklalapiuose naudojame slapukus. Tęsdami naršymą jūs sutinkate su Vilniaus universiteto slapukų politika. Daugiau informacijos Sutinku