Sidebar

Naujienos

Medicininės genetikos savaitė (#MedicalGeneticsAwareness)  tai savaitė renginių, skirtų geriau suprasti, ką ir kodėl veikia medicininėje genetikoje dirbantieji, kokį svarbų indėlį šios srities atstovai įneša į genetinių ir kitų ligų diagnostiką, valdymą, gydymą, prevenciją ir visuomenės supratimą apie šias ligas.

Savaitę pradėjome interviu su jaunąja medicinos genetikų karta, kur jie dalijosi Medicinos genetikos studijų pasirinkimo istorijomis, kaip sekėsi studijuoti, kaip einasi darbai šiuo metu.

Antradienį, simbolišką datą – kovo 21-ąją, minėjome Pasaulinę Dauno sindromo dieną. Kvietėme avėti skirtingas kojines kaip solidarumo ženklą įvairovei #nenurasykopalaikyk. Kiek anksčiau, kovo 17 d. įvyko ir konferencija „NEDARYK UŽ MANE, DAROM DRAUGE!“.

VUMF web kojines 07VU MF archyvo nuotraukos.

Trečiadienį vyko virtualus seminaras „Future of Rare Disease Education“ minint Pasaulinę Retų ligų dieną. Renginyje aptarta esama retų ligų švietimo padėtis bei ateities perspektyvos. Patirtimi dalijosi prof. dr. Harm Peters iš Charité – Universitätsmedizin (Berlynas, Vokietija) ir skaitė pranešimą „Rare diseases are not so rare in Academic Medical Centres“. Taip pat pasisakė doc. dr. Birutė Tumienė iš VU MF BMI Žmogaus ir medicininės genetikos katedros, jos pranešimo pavadinimas „Rare disease education in Europe and beyond: time to act”. Norinčius sužinoti plačiau, kviečiame pasižiūrėti renginio įrašą (anglų k.).

Ketvirtadienį, tradiciškai rengėme teminį medicinos genetikų bendruomenės fotokoliažą. Šiemet kvietėme kolegas prisiminti, koks pomėgis, įvykis ar autoritetas įkvėpė rinktis būtent medicininės genetikos sritį bei profesiją, ir tai išreikšti viena reprezentuojančia nuotrauka. Tai taip pat galėjo būti nuotrauka, kurioje vizualizuojasi, kas pirmiausia asocijuojasi išgirdus „medicinos genetika“. Ši fotoprojekto rubrika pavadinta „Artefaktu“.

Penktadienis buvo skirtas anonsuoti Medicininės genetikos savaitės renginių organizavimo metu gimusią idėją – telkti didėjančią medicinos genetikų bendruomenę bendravimui. Tad kviesime rugsėjį susitikti specialistus ir visus besidominčius sudalyvauti konferencijoje. Sekite naujienas VU MF ir VU MF BMI ŽMGK tinklapiuose ir socialiniuose tinkluose. Lauksime dalyvaujant!

Fakultetas

Siekdami užtikrinti jums teikiamų paslaugų kokybę, Universiteto tinklalapiuose naudojame slapukus. Tęsdami naršymą jūs sutinkate su Vilniaus universiteto slapukų politika. Daugiau informacijos Sutinku