Sidebar

Naujienos

2023 m. balandžio 20 d. Vilniaus universiteto profesorių emeritų klubo (PEK) valdybos nariai – prezidentas prof. emeritas Vaidutis Kučinskas, viceprezidentas prof. emeritas Antanas Feliksas Orliukas, habil. dr. Valdas Stanislovas Laurinavičius ir prof. habil. dr. Eugenijus Manstavičius kartu su VU Medicinos fakulteto profesoriumi, VUL Santaros klinikų Medicininės genetikos centro vadovu, Nacionalinės sveikatos tarybos pirmininku prof. Algirdu Utkumi – aptarė PEK misiją ir veiklas.

20230424 EmeritaiVilniaus universiteto profesorių emeritų klubo (PEK) valdybos nariai. Asmeninio archyvo nuotr.

2018 m. spalio 11 d. iniciatyvinės grupės pastangomis ir sekant kitų pasaulio universitetų pavyzdžiu buvo įsteigtas profesorių emeritų klubas ir išrinkta jo valdyba. PEK narių misija – sutelkti intelektualiam bendravimui po skirtingus Vilniaus universiteto padalinius išsibarsčiusius profesorius emeritus, taip pat paskatinti jų aktyvų įsitraukimą į Alma Mater akademinį gyvenimą.

Profesoriaus emerito vardas Vilniaus universitete pradėtas teikti 2005 m. (profesoriaus emerito vardo suteikimo tvarka patvirtinta VU Senato 2005 m. kovo 3 d. posėdyje). Profesoriumi emeritu yra laikomas: „Įstatymuose nustatytą pensinio amžiaus ribą pasiekęs ir su universitetu sudarytą darbo sutartį nutraukiantis mokslo (meno) profesorius, kuriam už ypatingus mokslo, meno ar mokymo veiklos nuopelnus Senatas suteikė profesoriaus emerito vardą (statusą).“ Profesorius emeritas taip pat privalo turėti ne trumpesnį nei 30 metų mokslinio darbo stažą ir ne mažesnį kaip 5 metų pedagoginio darbo stažą Universiteto kamieniniuose padaliniuose einant profesoriaus pareigas.

Nemažai profesorių emeritų, kaip ir jų aktyvaus darbo Vilniaus universitete laikotarpiu, publikuoja straipsnius aukštą citavimo indeksą turinčiuose mokslo žurnaluose, rašo ir skelbia monografijas, skaito kviestinius pranešimus nacionalinėse ir tarptautinėse konferencijose, dalyvauja tęstinių mokslo leidinių redakcinėse kolegijose, vadovauja doktorantams ir atlieka visuomenės švietimo darbus. Savo sukaupta patirtimi PEK nariai siekia aktyviai prisidėti prie Vilniaus universiteto strateginio plano plėtros bei veiklų sprendžiant kai kurias iškilusias problemas.

Skaitykite daugiau apie VU PEK.

Fakultetas

Siekdami užtikrinti jums teikiamų paslaugų kokybę, Universiteto tinklalapiuose naudojame slapukus. Tęsdami naršymą jūs sutinkate su Vilniaus universiteto slapukų politika. Daugiau informacijos Sutinku