Sidebar

Naujienos

Šių metų balandžio 17-27 d. vyko Vilniaus universiteto Medicinos fakulteto (VU MF) geriausio (-ios) dėstytojo (-os) kiekvienoje studijų programoje rinkimai. Fakulteto bakalauro, vientisųjų ir magistrantūros studijų programų studentai buvo kviečiami dalyvauti Studijų skyriaus organizuotoje apklausoje ir pateikti savo nuomonę, kuris iš jų mėgstamų dėstytojų turėtų būti išrinktas (-a) geriausiu (-ia). Apklausoje studentų buvo prašoma pažymėti, kokioje studijų programoje mokomasi, įrašyti dėstytojo vardą ir pavardę bei glaustai argumentuoti savo pasirinkimą.

Remiantis rinkimų rezultatais, iš viso apklausoje dalyvavo 470 studentų: 361 studentai, studijuojantys lietuvių kalba, ir 108 studentai, studijuojantys anglų kalba. Iš 668 VU MF dėstytojų buvo nominuoti 115 (17%) dėstytojų.

20230531 MF Rinkimai Skaidre 1

Studijų programose anglų kalba balsavusių studentų skaičius: medicinos studijų – 80, odontologijos – 22, sistemų biologijos – 6 studentai.

Studijų programose lietuvių kalba balsavusių studentų skaičius: medicinos studijų – 176, slaugos – 40, visuomenės sveikatos – 33, kineziterapijos – 28, farmacijos – 17, optometrijos – 15, odontologijos – 11, visuomenės sveikatos (magistrantūros studijų programa) – 10, išplėstinės praktikos slaugos – 9, medicinos biologijos – 5, menų terapijos – 5, reabilitacijos – 5, ergoterapijos – 4, medicinos genetikos – 3 studentai. Programos, kuriose rinkimai neįvyko dėl balsų trūkimo – medicinos genetika ir reabilitacija.

20230531 MF Rinkimai Skaidre 2

20230531 MF Rinkimai Skaidre 3 

Anot MF Ikidiplominių studijų prodekanės, docentės dr. Lauros Nedzinskienės, dėstytojo darbe reikalingas ne tik pašaukimas dirbti mokslinį darbą, smalsumas ar žinių troškimas, bet ir gebėjimas bendrauti su studentais, perduoti jiems savo žinias ir patirtį išsamiai, aiškiai, suprantamai. „Dėstytojas studentui yra ne tik vedlys, kuris padeda nepasiklysti mokslų labirintuose, bet ir pavyzdys, įkvėpėjas, „uždegantis“ savo asmeninėmis savybėmis. Tapti tokiu nėra taip paprasta, kaip gali pasirodyti iš pirmo žvilgsnio: dažnai tenka aukoti ne tik laisvalaikį, bet ir atverti savo širdies duris, parodyti visus savo sugebėjimus, išmonę, nuolatos sekti naujausius mokslo pasiekimus ir kartu perprasti jaunajai kartai būdingus bruožus, prie jų prisitaikyti“, teigia mokslininkė, kuri prieš keletą metų pati buvo išrinkta geriausia Medicinos fakulteto dėstytoja. Pasak doc. dr. L. Nedzinskienės, geriausio (-ios) dėstytojo (-os) nominacija – svarbus įvertinimas, kuris skatina tobulėti savo srityje, ieškoti geriausio santykio su studentais, neleidžia dirbti iš inercijos, šabloniškai.

Geriausi Medicinos fakulteto dėstytojai bus apdovanojami per juos išrinkusios studijų programos diplomų teikimo šventę. Taip pat šie dėstytojai bus kviečiami skaityti paskaitas kitų metų „Studentas vienai dienai“ renginyje.

Big isolated employee working in office interior workplace flat vector illustration, cheering success, thinking new, problem solving,  business theme

GERIAUSI MEDICINOS FAKULTETO DĖSTYTOJAI

Bakalauro studijų programose:

  • Ergoterapija: Lekt. Rūta Jonaitienė
  • Kineziterapija: Dr. Inga Muntianaitė
  • Optometrija: Doc. dr. Saulius Galgauskas
  • Slauga: Doc. dr. Agne Kirkliauskienė
  • Visuomenės sveikata: Doc. dr. Agne Kirkliauskienė

Vientisųjų studijų programose:

  • Farmacija: Doc. dr. Asta Mažeikienė
  • Medicina: Prof. dr. Renata Šimkūnaitė-Rizgelienė
  • Odontologija: Dr. Lina Džiaugytė-Eyeberdiyev

Magistrantūros studijų programa:

  • Išplėstinės praktikos slauga: Gyd. Oksana Misiūnienė
  • Medicinos biologija: Doc. dr. Rėda Matuzevičienė
  • Menų terapija: Doc. dr. Marija Jakubauskienė
  • Visuomenės sveikata: Dr. Jelena Stanislavovienė

Studijų programos anglų kalba:

  • Medicina: Gyd. Vaida Baltrūnienė
  • Odontologija: Doc. dr. Saulius Drukteinis
  • Sistemų biologija: Prof. dr. Aidas Alaburda

Sveikiname geriausius Medicinos fakulteto 2022/2023 m. m. dėstytojus!

Fakultetas

Siekdami užtikrinti jums teikiamų paslaugų kokybę, Universiteto tinklalapiuose naudojame slapukus. Tęsdami naršymą jūs sutinkate su Vilniaus universiteto slapukų politika. Daugiau informacijos Sutinku