Sidebar

Naujienos

Šių metų birželio 7-9 d. Lietuvoje pirmą kartą vyko Vilniaus universiteto Medicinos fakulteto (VU MF) organizuota BSRN Vasaros mokykla (angl. Baltic Sea Region Network in Personalised Healthcare). Tai – jau septintą kartą vykstanti Vasaros mokykla, suburianti Baltijos jūros regiono ir Europos universitetų doktorantus (-es), atliekančius tyrimus sveikatos mokslų srityje. Šiais metais BSRN Vasaros mokykloje dalyvavo doktorantai (-ės) iš Suomijos, Lietuvos, Vokietijos, Estijos ir Danijos. Šių metų tema – kaip moksliniai tyrimai gali padaryti įtaką politiniams sprendimams sveikatos ir socialinių paslaugų sektoriuose. Ja doktorantai (-ės) ir pristatė savo mokslinius tyrimus, klausėsi pranešimų, dalyvavo įvairiose dirbtuvėse.

20230613 BSRN 2 BSRN vasaros mokyklos dalyviai / MF archyvo nuotr.

Primename, kad BSRN Vasaros mokykla įkurta 2015 m. ir šiuo metu kuruojama Turku universiteto (Suomija). Prie BSRN tinklo šiuo metu yra prisijungusios šios šalys bei universitetai: Danija (Pietų Danijos universitetas), Švedija (Karolinska institutas Stokholme), Norvegija (Vakarų Norvegijos taikomųjų mokslų universitetas Bergene), Lietuva (Vilniaus universitetas ir Klaipėdos universitetas), Latvija (Rygos Stradinio universitetas), Estija (Tartu universitetas), Lenkija (Gdansko medicinos universitetas), Vokietija (Liubeko universitetas) ir Suomija (Turku universitetas). BSRN tikslas – bendradarbiaujant su Baltijos jūros regiono šalimis, pasiūlyti sveikatos mokslų doktorantūroje studijuojantiems asmenims struktūruotus tarpdisciplininius mokymus. Tikimasi, kad BSRN reikšmingai prisideda prie mokslo standartų tobulinimo sveikatos ir slaugos mokslinių tyrimų srityse.

Nuo 2016 m. įvyko jau šešios BSRN Vasaros mokyklos šiose šalyse: Danijoje, Vokietijoje, Suomijoje, Latvijoje, Estijoje ir Norvegijoje. Anot vienos iš BSRN valdybos narių ir kuratorių, Turku universiteto Slaugos mokslų katedros docentės dr. Hannkaisa Niela-Vilen, nesvarbu, kurioje šalyje organizuojama BSRN, tikroji renginio vertė – tai jaunųjų tyrėjų iš įvairių Baltijos jūros regiono ir Europos šalių susibūrimas, dalinimasis idėjomis ir atradimais, inovacijų skatinimas ne vien moksle, bet ir, atsižvelgiant į šių metų tematiką bei problematiką, politiniame lauke. „Ši Vasaros mokykla buvo puiki proga susitikti su kitais doktorantais (-ėmis), užmegzti ryšius, pasidalinti patirtimis bei, žinoma, sužinoti kuo daugiau apie šių metų temą, apmąstant, kuo aš savo individualiu tyrimu galėčiau prisidėti darant įtaką politiniams sprendimams sveikatos apsaugos srityje. Jaučiuosi įkvėpta, pasisėmusi naujų idėjų savo disertacijai!” – įspūdžiais apie BSRN Vasaros mokyklą pasidalino ir Turku universiteto Slaugos mokslų katedros doktorantė Elina Linnavuori.

Šių metų BSRN Vasaros mokyklos organizacinio komiteto pirmininkė prof. dr. Natalja Istomina pasidžiaugė Vilniaus universiteto lyderyste tarptautinių mokslinių renginių organizavime Lietuvoje ir Baltijos šalyse: „Esame laimingi, kad aukščiausio lygio sveikatos ir slaugos mokslininkai renkasi Vilniaus universitetą kaip lygiavertį partnerį.“ Tai – jau trečioji aukšto lygio vasaros mokykla, organizuota ir vykdyta Lietuvoje: 2019 m. įvyko ICONS ( angl. International Collaboration of Nurse Scholars) Vasaros mokykla, kurioje dalyvavo doktorantai (-ės) ir profesoriai  iš Kinijos, Suomijos, Brazilijos, Graikijos, Kanados, Australijos, Ispanijos ir JAV, o 2022 m. įvyko EANS (angl. European Academy of Nursing Science) Vasaros mokykla, kurioje dalyvavo doktorantai (-ės), profesoriai ir kiti mokslininkai iš 27 Europos šalių. 

20230613 BSRN 1 BSRN vasaros mokyklos dalyviai / MF archyvo nuotr.

Fakultetas

Siekdami užtikrinti jums teikiamų paslaugų kokybę, Universiteto tinklalapiuose naudojame slapukus. Tęsdami naršymą jūs sutinkate su Vilniaus universiteto slapukų politika. Daugiau informacijos Sutinku