Sidebar

Naujienos

Šių metų balandžio 27 d. įvyko Vilniaus universiteto Medicinos fakulteto (VU MF) ir Lietuvos inkstų fondo (LIF) organizuota tarptautinė mokslinė-praktinė konferencija „Let‘s Meet #Nephronauts“, skirta visiems medicinos studentams, besidomintiems nefrologijos, urologijos, kraujagyslių chirurgijos, reumatologijos sritimis, taip pat – šių bei kitų specialybių gydytojams rezidentams.

„Neringos“ viešbutyje vykusioje konferencijoje dalyvavo nefrologijos ekspertai, gydytojai rezidentai ir medicinos studentai iš visos Lietuvos: VU Medicinos fakulteto, VU ligoninės „Santaros klinikos“ (VUL SK), Lietuvos sveikatos mokslų universiteto (LSMU) ir LSMU ligoninės „Kauno klinikos“ (LSMU KK). Taip pat sulaukta svečių iš Latvijos (Rygos Rytų klinikinės universitetinės ligoninės, Rygos Stradinio universiteto ir Paulo Stradinio klinikinės universitetinės ligoninės) ir Lenkijos (Gdansko Medicinos Universiteto). Konferencijos metu buvo galima pasiklausyti tiek žodinių, tiek elektroninių stendinių pranešimų. Komisijos geriausiais įvertinti studentų moksliniai darbai buvo nominuoti.

Anot vienos pagrindinių konferencijos organizatorių, VU MF Studentų mokslinės veiklos tinklo (SMVT) Nefrologijos mokslinės grupės koordinatorės Kamilės Čeponytės, idėja surengti konferenciją gimė spontaniškai: „Pasiryžus tapti 2022-2023 m. VU MF SMVT Nefrologijos mokslinės grupės koordinatore, pirmojo susitikimo metu su šios mokslinės grupės vadovu, LIF prezidentu prof. Mariumi Miglinu, užsiminiau apie norą pabandyti surengti tarptautinę mokslinę konferenciją studentams, kurie domisi būtent nefrologija. Mano žiniomis, tokio renginio VU MF SMVT Nefrologijos mokslinės grupės veiklos istorijoje dar nebuvo. Iš prof. M. Miglino sulaukiau didelio palaikymo, motyvavimo idėjos nepaleisti ir pasiūlymo renginį organizuoti kontaktiniu formatu. Renginio tikslas buvo skatinti domėjimąsi nefrologija, studentų mokslinę veiklą, stiprinti ryšius ir bendradarbiavimą su bendraminčiais kolegomis iš kaimyninių šalių – Lenkijos bei Latvijos, taip pat apsikeisti mokslinėmis naujienomis, klinikinės praktikos žiniomis ir patirtimis.“ 

20230620 Nefronautai 1Nuotrauka kairėje: M.D., PhD Z. Heleniak (Gdansko Medicinos Universitetas), prof. M. Miglinas, K. Čeponytė, M. Vitkauskaitė. Nuotrauka dešinėje: konferencijos akimirkos. / Asmeninio archyvo nuotr.

K. Čeponytė išreiškė padėką renginį organizuoti padėjusioms VUL SK Nefrologijos centro gydytojai nefrologei Martai Monikai Janušaitei ir nefrologijos gydytojai rezidentei Monikai Vitkauskaitei, taip pat – renginio rėmėjams – farmacijos kompanijai ,,AstraZeneca“ ir bendrovei ,,Medita“. Konferencijos iniciatorė pasidžiaugė, kad renginys sulaukė teigiamų atsiliepimų: „Gavome puikių žinių iš Gdansko Medicinos Universiteto: 2024 m. jie planuoja perimti mūsų iniciatyvą ir suorganizuoti tarptautinę mokslinę-praktinę konferenciją Gdanske. Dalyvauti renginyje esame pakviesti ir mes – VU MF SMVT Nefrologijos mokslinės grupės nariai, taip pat – Rygos Stradinio universiteto Nefrologijos mokslinės grupės nariai. Tikimės, kad mūsų pradėta graži iniciatyva – tarptautinė mokslinė-praktinė konferencija studentams ir gydytojams rezidentams – taps tvirta tradicija, jungiančia tiek jaunuosius nefrologijos entuziastus, tiek šios srities ekspertus.“

Konferencijos metu svečiams iš Latvijos buvo suorganizuota ekskursija Valstybiniame patologijos centre (VPC). Svečius maloniai priėmė VPC direktorius prof. dr. Arvydas Laurinavičius, supažindino su VPC veikla ir darbo organizavimu, įskaitant ir specializuotų paslaugų Latvijos gydymo įstaigoms teikimą, taip pat papasakojo apie VPC vykdomus mokslinius tyrimus ir projektus.

Konferencijos abstraktų knygą, į kurią buvo priimti 21-as reikalavimus bei aukštą mokslinį ir klinikinį lygį atitinkantis abstraktas, galima skaityti čia.

Fakultetas

Siekdami užtikrinti jums teikiamų paslaugų kokybę, Universiteto tinklalapiuose naudojame slapukus. Tęsdami naršymą jūs sutinkate su Vilniaus universiteto slapukų politika. Daugiau informacijos Sutinku