Sidebar

Naujienos

20230928 Rinkimai

Šių metų pavasarį vyko Vilniaus universiteto Medicinos fakulteto (VU MF) geriausio (-ios) dėstytojo (-os) kiekvienoje studijų programoje rinkimai. Fakulteto bakalauro, vientisųjų, magistrantūros ir anglų kalba studijų programų studentai buvo kviečiami dalyvauti apklausoje ir pateikti savo nuomonę, kuris iš dėstytojų turėtų būti išrinktas (-a) geriausiu (-ia).

Džiaugiamės šiųmetinio geriausio (-s) dėstytojo (-s) konkurso rezultatais ir kviečiame geriau pažinti nominuotus dėstytojus bei dėstytojas. Šį kartą kalbinome bakalauro studijų programų dėstytojus (-as) – paprašėme jų pasidalinti įspūdžiais gavus įvertinimą, atskleisti, kas jiems patiems yra geras dėstytojas, bei atsakyti į kiek suktą klausimą – kas yra geras studentas.

Doc. dr. Agnė Kirkliauskienė studentų išrinkta geriausia dėstytoja Slaugos ir Visuomenės sveikatos bakalauro programose

„Geriausias dėstytojas – tarsi olimpinis čempionas: gauni medalį ir supranti, kiek daug darbo ir pastangų iš tiesų įdėjai, tuo pačiu tai – pasižadėjimas sau, noras nenuleisti kokybės kartelės, darbuotis dar geriau! Man tai – labai svarbus įvertinimas. Jaučiuosi dėkinga savo studentams ir motyvuota tęsti darbus toliau“, – teigė mikrobiologijos dalyką dėstanti doc. dr. Agnė Kirkliauskienė. Ji pasidalino, kad pačios gyvenime geriausi dėstytojai buvo tie, kurių paskaitose nesijautė įtampos, tvyrojo draugiška atmosfera, buvo galima gauti ir gyvenimiškų patarimų. Būtent taip ji stengiasi vesti ir savo paskaitas. Paklausus doc. dr. A. Kirkliauskienės, kas jai yra geras studentas (-ė), ši atsakė: „Geras studentas nėra vien dešimtukais besimokantis pervargęs jaunuolis. Tai – tiesiog žingeidus, drąsus, aktyvus seminarinių diskusijų metu, draugiškas ir gerbiantis savo bendrakursius... Tai – studentas, kurį prisimenu ilgą laiką.“

20240219 KirkliauskieneDoc. dr. Agnė Kirkliauskienė / MF archyvo nuotr.

Dr. Inga Muntianaitė studentų išrinkta geriausia dėstytoja Kineziterapijos bakalauro studijų programoje

„Tik sužinojus apie nominaciją pirmos mintys buvo apie klaidas, kurias padariau dėstydama ir bendraudama su studentais – graužiausi, kad geriausias dėstytojas taip nedaro. Po nominacijos iš karto užsirašiau į dėstytojų mokymus“, – juokavo kineziterapijos studijų programos dėstytoja dr. Inga Muntianaitė. Anot jos, geras dėstytojas , kaip ir bet kurios kitos profesijos atstovas, visų pirma turi jausti aistrą savo darbui. „Geras dėstytojas „degdamas kančioje“ ieško būdų kaip kuo geriau atlikti savo darbą, mokosi iš padarytų klaidų. Blogiausia darbe, kaip ir visur, yra abejingumas“, – mintimis dalinosi dr. I. Muntianaitė. Tuo tarpu, anot jos, gerų studentų akys visuomet žiba iš smalsumo. „Labai džiaugiuosi ir vertinu tuos studentus, kurie domisi specialybės dalykais, klausia ir diskutuoja ne tik užsiėmimų metu, bet ir po jų. Smagu sulaukti daugybės klausimų – tada žinai, kad sudominai. Tiesa, kaip ir visiems dėstytojams, man patinka motyvuotas studentas, žinantis ne vien dėstytojų, bet ir savo pareigas“, – sakė dr. I. Muntianaitė.

20230928 Inga MuntianaiteDr. Inga Muntianaitė / MF archyvo nuotr.

Lekt. Rūta Jonaitienė studentų išrinkta geriausia dėstytoja Ergoterapijos bakalauro studijų programoje

„Geriausios dėstytojos nominacija – labai malonus įvertinimas! Tai padeda suprasti, kad vis tik pavyksta įgyvendinti žinių perteikimo viziją laikantis tiek savo, tiek universiteto vertybių“, – teigė ergoterapijos studijų programos dėstytoja lekt. Rūta Jonaitienė. Pasak jos, geriausias dėstytojas – tai žmogus, kuris stengiasi nuolatos tobulėti, atsižvelgti į kintantį pasaulį ir studentų suvokimą, yra žmogiškas, gerbiantis ir save, ir kiekvieną studentą. „Studijų laikais sutikau tikrai ne vieną puikų dėstytoją. Šie gerieji pavyzdžiai man padėjo išsigryninti, kokios savybės būdingos geram dėstytojui, kokių vertybių derėtų laikytis. Taip pat – suvokimą, kaip sukurti sklandų bendradarbiavimą tarp dėstytojų ir studentų, kaip padaryti, kad studentai įgytų visas reikiamas kompetencijas, o dėstytojai – neprarastų susidomėjimo savo darbu“, – sakė lekt. R. Jonaitienė. Geras studentas, jos teigimu, yra žingeidus, sąžiningas, atsakingas, nuoširdus, užduodantis daug klausimų ir nebijantis suklysti.

20230928 Ruta JonaitieneLekt. Rūta Jonaitienė / MF archyvo nuotr.

Doc. dr. Saulius Galgauskas studentų išrinktas geriausiu dėstytoju Optometrijos bakalauro studijų programoje

Doc. dr. Saulius Galgauskas pasidžiaugė, kad, nors optometrijos studijų programa dar nauja, studentams yra įdomu, jie stengiasi, yra žingeidūs. „Labai smagu ir malonu gauti geriausio dėstytojo nominaciją! Įvertinimas, neabejotinai, įkvepia ir suteikia daugiau motyvacijos. Dirbdamas su studentais, prisimenu ir savo studentavimo laikus, savo dėstytojus. Mano studijų metu dėstė Medicinos fakulteto docentė, gydytoja oftalmologė Gražina Juodkaitė, palikusi išskirtinį įspūdį kaip dėstytoja, gydytoja ir tiesiog žmogus. Mums, studentams, ji buvo tarsi antra mama – reikli, bet kartu ir labai gera, gebanti suteikti žinių ir jas įtvirtinti. Būti išrinktam geriausiu dėstytoju skatina pasitempti, nenustoti tobulėti. Ateityje linkiu ir kitiems mūsų fakulteto dėstytojams bei dėstytojoms „pasimatuoti“ šį titulą. Tikiu, kad kiekvienas esame puikūs savo srities žinovai ir nuostabūs žmonės“, – mintimis pasidalino doc. dr. S. Galgauskas.

20230928 Saulius GalgauskasDoc. dr. Saulius Galgauskas / lrytas.lt nuotr.

Fakultetas

Siekdami užtikrinti jums teikiamų paslaugų kokybę, Universiteto tinklalapiuose naudojame slapukus. Tęsdami naršymą jūs sutinkate su Vilniaus universiteto slapukų politika. Daugiau informacijos Sutinku