Sidebar

Naujienos

 20230928_Rinkimai.jpg

Šių metų pavasarį vyko Vilniaus universiteto Medicinos fakulteto (VU MF) geriausio (-ios) dėstytojo (-os) kiekvienoje studijų programoje rinkimai. Fakulteto bakalauro, vientisųjų, magistrantūros ir anglų kalba studijų programų studentai buvo kviečiami dalyvauti apklausoje ir pateikti savo nuomonę, kuris iš dėstytojų turėtų būti išrinktas (-a) geriausiu (-ia).

Džiaugiamės šiųmetinio geriausio (-s) dėstytojo (-s) konkurso rezultatais ir kviečiame geriau pažinti nominuotus dėstytojus bei dėstytojas. Šį kartą kalbinome vientisųjų studijų programų dėstytojus (-as) – paprašėme jų pasidalinti įspūdžiais gavus įvertinimą, atskleisti, kas jiems patiems yra geras dėstytojas (-a), taip pat atsakyti į kiek suktą klausimą – o kas gi yra geras studentas?

53001551947_072297b101_o.jpgDoc. dr. Asta Mažeikienė / MF archyvo nuotr.

Doc. dr. Asta Mažeikienė (studentų išrinkta geriausia dėstytoja Farmacijos studijų programoje)

„Akademinis darbas – labai įvairiapusis. Man dėstymas – pati mieliausia šio darbo dalis. Esu nuoširdžiai dėkinga savo studentams už įvertinimą“, – sakė Farmacijos studijų programoje dėstanti doc. dr. Asta Mažeikienė. Dėstytoja papasakojo, kad netikėtas, todėl ypatingai palietęs, jai buvo vienos sėkmingai studijas pabaigusios ir jau praktikuojančios gydytojos šiltas laiškas bei padėka už padrąsinimą ir įkvėpimą nepasiduoti jai sunkiu studijų laikotarpiu. „Gebėjimas pastebėti kiekvieną studentą bei studentę man yra siekiamybė“, – teigė ji. Anot docentės, Medicinos fakultete yra daug puikių dėstytojų, išskirtinių asmenybių, savo srities profesionalų. „Šitai mane ir įkvėpė rinktis akademinį kelią. Norėčiau išskirti profesorę emeritę Zitą Aušrelę Kučinskienę. Tai – ypatingo talento, išminties ir energijos dėstytoja, kuri savo pavyzdžiu skatino atsakingą požiūrį į darbą, ugdė ir visada palaikė. Taip pat labai noriu padėkoti profesoriui Arvydui Kaminskui, kurio gebėjimas sudominti dėstomu dalyku buvo didžiausia paskata sieti ateitį su biochemijos mokslu“, – prisiminimais apie savo studijų laikų geriausius dėstytojus dalinosi doc. dr. A. Mažeikienė. Pasiteiravus, o kas jai yra geras studentas (-ė), docentė atsakė: „Puikiai žinome, kad medicinos studijas renkasi geriausiai besimokantys abiturientai. Tad mums, Medicinos fakulteto dėstytojams, tenka garbė ir privilegija dirbti su labiausiai motyvuotais jaunuoliais.“

53010333118_9fdbdeaa90_6k.jpgProf. dr. Renata Šimkūnaitė-Rizgelienė / MF archyvo nuotr.

Prof. dr. Renata Šimkūnaitė-Rizgelienė (studentų išrinkta geriausia dėstytoja Medicinos studijų programoje)

„Geriausios dėstytojos nominaciją priėmiau kaip savo patirties, žinių ir pastangų įvertinimą. Kartu tai – įpareigojimas nenuleisti kartelės, nenustoti tobulėti. Teigiamas įvertinimas reiškia, kad esu savo vietoje, einu teisingu keliu. O jis – ne visuomet lengvas, tačiau be galo įdomus!” – įspūdžiais pasidalino Medicinos studijų programoje histologijos dalyką dėstanti profesorė Renata Šimkūnaitė-Rizgelienė. Dėstytoja prisiminė, kad, tik pradėjusi mokyti universitete, buvo tikra maksimalistė. „O dabar noriu, kad studentai suprastų pagrindinius, svarbiausius dalykus, „pagautų“ esmę, todėl sudėtingą dalyką visuomet stengiuosi paaiškinti paprastai. Gal tame ir glūdi dėstytojo meistriškumas, kuris šiemet studentų buvo taip gerai įvertintas?“ – svarstė profesorė. Anot jos, geras dėstytojas taip pat yra tas, kuris gerbia savo studentą, elgiasi su juo kolegiškai, negaili savo laiko, dalinasi patirtimi, taip pat mokosi iš studento, mato ne tik jo, bet ir savo klaidas, apskritai turi glaudų ryšį su savo studentais. Tokį ryšį prof. dr. R. Šimkūnaitė-Rizgelienė turėjusi su savo mokslinio darbo vadove, histologijos dalyko dėstytoja doc. dr. Laimute Irena Slavėniene. „Jos paskaitos visuomet būdavo puikiai paruoštos, išdėstomos struktūruotai, aiškiai ir paprastai. Po studijų, jau būdama doktorante, šią dėstytoją pažinau giliau, mokiausi iš jos ne tik dalykinių, bet ir gyvenimiškų tiesų. Matyt, ne visada užtenka semestro ar dviejų, kartais reikia ilgesnės bendros veiklos ir tikslo, kad galėtumei savo dėstytoją pavadinti geriausia (-iu)“, – pasakojo profesorė. Paklausus dėstytojos, o kas jai yra geras studentas (-ė), ši atsakė: „Visų pirma, tai – motyvuotas studentas, kuris yra pasiryžęs tapti vienos sunkiausių – gydytojo – profesijos atstovu. Ne mažiau svarbios savybės – atidumas kitam, nuoširdumas, darbštumas, smalsumas. Man patinka studentai, kurie nebijo klausti (dažnai kartoju jiems, kad nebūna kvailų klausimų, tik kvaili atsakymai). Puiku, kai jie sugeba ne tik sėkmingai studijuoti, bet ir rasti laiko savo šeimai, draugams, hobiams, visuomeninei veiklai. Džiaugiuosi, kad turime daugybę tokių įdomių – muzikuojančių, sportuojančių, moksline veikla, savanoryste ar kitomis veiklomis užsiimančių – studentų“, – teigė prof. dr. R. Šimkūnaitė-Rizgelienė. Pasak jos, geri studentai yra didžiausi dėstytojų įkvepėjai, neleidžiantys šiems „stovėti vietoje“.

53010014489_bdfe842ea2_5k.jpgDr. Lina Džiaugytė-Eyeberdiyev / MF archyvo nuotr.

Dr. Lina Džiaugytė-Eyeberdiyev (studentų išrinkta geriausia dėstytoja Odontologijos studijų programoje)

„Tai – labai svarbi nominacija, ir man didelė garbė ją gauti. Dėstytojas – tarsi mentorius, vedantis studentą plačiais mokslo keliais į priekį. Aš pati turėjau daug gerų dėstytojų, visi jie buvo labai skirtingi, nuostabūs savo srities specialistai, unikalios asmenybės. Tai jie mane įkvėpė siekti aukštų rezultatų, mylėti savo darbą, išlikti jame žmogiška. Manau, tai – svarbiausios gero dėstytojo savybės, kuriomis stengiuosi vadovautis savo darbe. Esu laiminga, kad su daugeliu savo dėstytojų šiandieną esame puikūs kolegos“, – įspūdžiais apie gautą geriausios dėstytojos nominaciją dalinosi Odontologijos studijų programos dėstytoja dr. Lina Džiaugytė-Eyeberdiyev. Anot jos, mūsų kultūroje vis dar neįprasta sulaukti komplimentų, būti teigiamai įvertintam viešai – perfekcionizmas, dažnas ne tik tarp dėstytojų, bet ir studentų, dažnai neleidžia atsipalaiduoti ir mėgautis pasiekimais. „Tačiau šį kartą aš nuoširdžiai džiaugiausi kiekvienu studento atsiliepimu ir labai didžiavausi šia nominacija. Ačiū visiems, esamiems ir buvusiems, savo studentams už nuoširdumą, žingeidumą ir motyvaciją. Jums augant, auga ir jūsų dėstytojai“, – išreiškė padėką dėstytoja. Tuo tarpu geras studentas, pasak jos, pirmiausia yra žingeidus, turintis tikslą, aktyviai ieškantis atsakymų į kylančius klausimus. „Labai smagu dirbti su studentais, kurie siekia daugiau, turi idėjų ir motyvacijos tas idėjas išpildyti. Didelis džiaugsmas, kada buvę studentai išlaiko ryšį, kreipiasi su naujomis idėjomis ar klausimais“, – kalbėjo dr. L. Džiaugytė-Eyeberdiyev.

Fakultetas

Siekdami užtikrinti jums teikiamų paslaugų kokybę, Universiteto tinklalapiuose naudojame slapukus. Tęsdami naršymą jūs sutinkate su Vilniaus universiteto slapukų politika. Daugiau informacijos Sutinku