Sidebar

Naujienos

 Big isolated employee working in office interior workplace flat vector illustration, cheering success, thinking new, problem solving,  business theme

Šių metų pavasarį vyko Vilniaus universiteto Medicinos fakulteto (VU MF) geriausio (-ios) dėstytojo (-os) kiekvienoje studijų programoje rinkimai. Fakulteto bakalauro, vientisųjų, magistrantūros ir anglų kalba studijų programų studentai buvo kviečiami dalyvauti apklausoje ir pateikti savo nuomonę, kuris iš dėstytojų turėtų būti išrinktas (-a) geriausiu (-ia).

Džiaugiamės šiųmetinio geriausio (-s) dėstytojo (-s) konkurso rezultatais ir kviečiame geriau pažinti nominuotus dėstytojus bei dėstytojas. Šį kartą kalbinome magistrantūros studijų programų dėstytojus (-as) – paprašėme jų pasidalinti įspūdžiais gavus įvertinimą, atskleisti, kas jiems patiems yra geras dėstytojas (-a), taip pat atsakyti į kiek suktą klausimą – o kas gi yra geras studentas?

DSCF6518.jpgDoc. dr. Marija Jakubauskienė / MF archyvo nuotr.

Marija Jakubauskienė (studentų išrinkta geriausia dėstytoja Menų terapijos studijų programoje)

„Geriausio dėstytojo nominacija man iš tiesų buvo labai malonus netikėtumas ir dovana! Jaučiuosi dėkinga mano dėstomus kursus palankiai įvertinusiems studentams. Tuo pačiu ši nominacija yra pasitikrinimas, kad mano pasirinktas mentoryste, bendradarbiavimu ir pagarba paremtas dėstymo stilius yra prasmingas ir atliepia studentų poreikius“, – teigė menų terapijos studijų programoje dėstanti doc. dr. Marija Jakubauskienė. Anot jos, geriausias dėstytojas yra tas, kuriam nuoširdžiai rūpi studentas, kuris savo darbo etika formuoja studentams vertybes ir gali kurti daugiau asmeninį akademinį santykį, dalintis savo profesine patirtimi ir profesinėmis „paslaptimis“. „Man labai pasisekė, nes skirtingais savo studijų etapais tiek Vilniaus universitete, tiek kituose universitetuose, kuriuose teko mokytis, sutikau nemažai puikių dėstytojų – nuostabių asmenybių, įkvepiančių mokslininkų ir savo srities profesionalų, kurie formavo mano požiūrį į dėstytojo vaidmenį akademijoje, dėstytojo darbą, dėstymo ir akademinio bendravimo stilių. Žinoma, labiausiai įsiminę yra tie dėstytojai (dabar jau kolegos), kurie mane „atrado“, skatino ir palaikė mano mokslinius ieškojimus“, – prisiminimais dalinosi docentė. Pasiteiravus doc. dr. M. Jakubauskienės, o kas jai yra geras studentas, ši atsakė: motyvuotas, klausiantis ir iniciatyvus. „Mums, dėstytojams VU Medicinos fakultete, labai pasisekė, nes dauguma studentų čia yra būtent tokie!“ – pasidžiaugė dėstytoja.

DSCF6499.jpgDėstytoja Oksana Misiūnienė / MF archyvo nuotr.

Oksana Misiūnienė (studentų išrinkta geriausia dėstytoja Išplėstinės slaugos praktikos programoje)

„Ką man reiškia gauti geriausios dėstytojos nominaciją? Tai – didžiausias įvertinimas, kurio galima sulaukti iš savo studentų!“ – teigė gydytoja Oksana Misiūnienė, dėstanti Išplėstinės slaugos praktikos magistrantūros studijų programoje. Jos pačios gyvenime geriausia „dėstytoja“ ar, veikiau, mokytoja buvo jos mama. „Visą savo profesinį gyvenimą nestovėjusi vietoje, nuolatos kažką veikusi, mokiusis, dirbusi, kaupusi žinias ir tobulinusi savo praktinius įgūdžius, kūrusi įvairiausias mokymo ir mokymosi metodologijas, ji buvo tikra savo srities žinovė. Iki šiol prisimenu, kaip vaikystėje vis įsitraukdavau į kūrybiškas mamos dirbtuves: visokiausių kortelių, schemų, plakatų piešimus ir kitokį metodinės medžiagos organizavimą“, – prisiminė dėstytoja. Paklausus gydytojos O. Misiūnienės, kas gi jai yra geras studentas, ši atsakė: „Pirmiausia tai yra motyvuotas, demonstruojantis susidomėjimą dėstomu dalyku, siekiantis naujų žinių bei praktinių įgūdžių, taip pat – kurio tikslas nėra vien gauti gerą pažymį“, – teigė ji. Dėstytoja pasidžiaugė, kad kartu su studentais pavyksta nugalėti baimes ir abejones bei drąsiai imtis naujų sumanymų ir sprendimų.

DSCF6538.jpgDr. Jelena Stanislavovienė / MF archyvo nuotr.

Jelena Stanislavovienė (studentų išrinkta geriausia dėstytoja Visuomenės sveikatos studijų programoje)

„Gauti geriausios dėstytojos nominaciją man buvo nepaprastai malonu! Esu labai dėkinga už tai savo studentams! Tai – patvirtinimas, kad tie dėstymo būdai, kuriuos taikau, yra tinkami, ir galiu juos vystyti toliau“, – teigė dr. Jelena Stanislavovienė, dėstanti Visuomenės sveikatos studijų programoje. Anot jos, geras dėstytojas visų pirma yra nuoseklus, gebantis kurti santykį su studentais, motyvuotas ir, žinoma, mylintis savo dėstomą dalyką. „Iš savo studijų laikų norėčiau paminėti docentą Arūną Barkų, dr. Algimantą Stašinską, taip pat – profesinės sveikatos dėstytoją docentą Algimantą Urbelį, kurį man teko garbė pakeisti fakultete prieš šiam išeinant į pensiją. Esu nepaprastai dėkinga jam už viską! Už pasidalinimą savo sukauptomis žiniomis bei patirtimi, paskaitomis, literatūra, už visas konsultacijas net jau išėjus į pensiją“, – pasakojo dėstytoja. Pasiteiravus dr. J. Stanilavovienės, kas jai yra geras studentas, ši atsakė: „Turbūt geriausiai man sekasi dirbti su atvirais, bendraujančiais ir aktyviais studentais. Bet ir su tais, kurie yra uždaresnio būdo ar atrodo nelabai susidomėję, visada bandau sukurti ryšį, sudominti. Visuomet išsiskiria tie studentai, kurie įstoja mokytis po ilgesnės pertraukos – su jais ryšys labiau remiasi partneryste, dalinimusi žiniomis ir patirtimi, o tai – labai įdomu.“ Anot dėstytojos, visada smagu, kai studentai pasitiki savo dėstytojais, jaučiasi palaikomi, yra įsitraukę, mato prasmę užsiėmimuose.

NAUDOTI_SIA.jpgDoc. dr. Rėda Matuzevičienė / MF archyvo nuotr.

Rėda Matuzevičienė (studentų išrinkta geriausia dėstytoja Medicinos biologijos studijų programoje)

„Geriausios dėstytojos nominacija man reiškia mano ilgo ir nuoseklaus darbo pripažinimą. Tai – labai geras ir motyvuojantis jausmas! Savo dalyką visuomet stengiuosi dėstyti taip, kaip man dėstė mano Mokytojai, iš kurių stengiausi perimti kiek galima daugiau žinių ir patirčių bei pritaikyti visa tai savo darbe. Tokių Mokytojų savo gyvenime galėčiau paminėti ne vieną! Turėjau garbę mokytis iš geriausių. Tai – profesorė Zita Aušrelė Kučinskienė, gydytoja Maisa Gubanova, profesorius Kenneth‘as McClatchey, dr. Serhan‘as Alkan‘as, profesorius Geir‘as Tjonnfjord‘as ir profesorius Tor-Arne Hagve. Viliuosi, kad pateisinau jų lūkesčius ir pasitikėjimą, kad, sekdama jų geraisiais pavyzdžiais, sėkmingai skleidžiu savo mylimo dalyko – laboratorinės hematologijos – žinias dabar jau savo studentams“, – po nominacijos įspūdžiais pasidalino Medicinos biologijos studijų programoje dėstanti docentė dr. Rėda Matuzevičienė. Klausėme dėstytojos, o kas gi jai yra geras studentas, ir ši atsakė: „Geras studentas visų pirma yra žingeidus ir nebijantis klausti. Taip pat labai vertinu tuos studentus, kurie mato ne vien save, bet ir atsižvelgia į kitus, yra jautrūs aplinkinių poreikiams.“

--

Geriausi dėstytojai buvo išrinkti ne visose magistro studijų programose dėl mažo studentų aktyvumo.

Fakultetas

Siekdami užtikrinti jums teikiamų paslaugų kokybę, Universiteto tinklalapiuose naudojame slapukus. Tęsdami naršymą jūs sutinkate su Vilniaus universiteto slapukų politika. Daugiau informacijos Sutinku