Sidebar

Naujienos

 53529079444_e90fefd736_k_1.jpgDr. Wael Ramadan ir prof. Vaiva Hendrixson / MF archyvas

Praeitą savaitę  Medicinos fakultete lankėsi Mansuros universiteto Kūno kultūros fakulteto mokslininkas dr. Wael Awad Ramadan. Tai jau ketvirtoji jo kelionė į Lietuvą pagal „Erasmus“ bendradarbiavimo sutartį, skirta pasidalyti su studentais akademine patirtimi mobilumo ir sporto fiziologijos srityse.

Profesorė Vaiva Hendrixson iš Fiziologijos, biochemijos, mikrobiologijos ir laboratorinės medicinos katedros jau keletą metų bendradarbiauja su dr. W. A. Ramadanu. Jo paskaitos apie raumenų fiziologiją buvo integruotos į Žmogaus fiziologijos kursą, taip skatinant šio modulio tarptautiškumą. Dr. W. A. Ramadan atvyko pagal prof. Vaivos Hendrixson inicijuotą finansuojamą bendradarbiavimo sutartį, dėl kurios taps lengviau organizuoti abiejų universitetų atstovų dėstymo vizitus į partneriu tapusį universitetą, įskaitant ir Mansuros universiteto vieno studento semestro trukmės studijas Vilniaus universiteto Medicinos fakultete.

53527034634_7435e27722_k.jpgDr. Wael Ramadan / MF archyvas

„Vilniaus universitetas yra pripažintas viena iš pirmaujančių Europos aukštojo mokslo institucijų, todėl man didelė garbė nors trumpam įsilieti į jo akademinę aplinką. Mansuros universitetas taip pat gali pasigirti puikia reputacija Egipte ir arabų pasaulyje. Be galo didžiuojuosi mūsų institucijų bendradarbiavimu ir mūsų planais ateičiai. Vienas iš mano siekių būtų, kad ateityje VU Medicinos fakultetas svarstytų galimybę įkurti katedrą, orientuotą į sportą, mankštą ir fiziologiją. Akivaizdžiai verta plėtoti mokslinius tyrimus ir imtis papildomų projektų šiose srityse“, – pabrėžė dr. W. A. Ramadan, besispecializuojantis sporto mokslo ir fiziologijos srityse, ypač mankštos ir raumenų fiziologijos klausimais.

„Atvykau dėstyti studentams mobilumo ir raumenų fiziologijos dalykus, pabrėždamas ryšį tarp mankštos, mitybos, sporto ir genetikos. Tai suprasti studentams ypač svarbu“, – pridūrė dr. W. A. Ramadan.

53525819862_60f7b411cb_k.jpgDr. Wael Ramadan / MF archyvas

Dr. W. A. Ramadan vertina jam kaip kviestiniam profesoriui pagal „Erasmus“ mainų programą tenkantį vaidmenį. Ši mobilumo galimybė praplečia ir svečio dėstymo patirtį, suteikia jam galimybę dirbti su įvairiais studentais ir didinti asmeninį produktyvumą. Anksčiau jis yra dirbęs kviestiniu lektoriumi Europos universitetuose – Romos universitete Italijoje ir Masaryko universitete Čekijoje.

Mansuros universitetas įkurtas 1972 m. Mansuros mieste, Egipte. Jam tenka svarbi vieta Egipto akademinėje bendruomenėje. Tai vienas didžiausių universitetų Egipte, įsikūręs Nilo deltoje ir reikšmingai prisidedantis prie regiono kultūrinio ir mokslinio gyvenimo. Medicinos fakultetas įsteigtas dar 1962 m. kaip Kairo universiteto filialas. 1972 m. Medicinos fakultetas tapo nepriklausomu subjektu, pavadintu Rytų deltos universitetu, o dar vėliau, tai yra 1973 m., pervadintas į Mansuros universitetą.

Fakultetas

Siekdami užtikrinti jums teikiamų paslaugų kokybę, Universiteto tinklalapiuose naudojame slapukus. Tęsdami naršymą jūs sutinkate su Vilniaus universiteto slapukų politika. Daugiau informacijos Sutinku