Sidebar

Naujienos

2021 m. birželį Vilniuje vykusiame jubiliejiniame, dešimtajame Lietuvos gydytojų teniso sąjungos ir Lietuvos sveikatos mokslų universiteto (LSMU) surengtame čempionate „Rektoriaus taurė 2021“ ypatingus sportinius įgūdžius demonstravo apie 100 įvairaus amžiaus šalies gydytojų. Bernardinų kortuose surengtose teniso varžybose dalyvavo ir Vilniaus universiteto (VU) atstovai. Medicinos fakulteto (MF) bendruomenė nuoširdžiai sveikina ortopedinės odontologijos rezidentę dr. Eglę Vindašiūtę-Narbutę ir periodontologijos rezidentę Gretą Aidukaitę, moterų dvejetuose iki 40 m. laimėjusias pirmąją vietą. Taip pat moterų vienetuose iki 40 m. Greta tapo vicečempione, o Eglė mišriuose dvejetuose su partneriu odontologu Ignu Kaduševičiumi (LSMU absolventu) iš 22 porų liko antri.

Apie tai, kaip meilė tenisui padeda siekti pačių ambicingiausių gyvenimo tikslų, pasakoja VU MF Odontologijos instituto dėstytoja ir antrų metų ortopedinės odontologijos rezidentė Eglė Vindašiūtė-Narbutė. Gimusi Kaune, bet jau vaikystėje su tėvais atsikrausčiusi gyventi į Vilnių mergina, rinkdamasi profesiją, ilgai nedvejojo, nes iš abiejų jos tėvų pusės net trys kartos yra gydytojai.

 
Kada ir kaip gimė Jūsų meilė tenisui? Ar tai Jūsų mylimiausias sportas? Kodėl jis Jums patinka?

Į tenisą pirmą kartą dar vaikystėje mane nuvedė mano teta. Kauno Ąžuolyno teniso kortuose pradėtas treniruotes vėliau pratęsiau Vilniaus Bernardinų teniso aikštyne. Taip ta meilė ir gimė. Aktyvus sportas buvo sustabdytas tik trumpam, kol VU MF mokiausi odontologijos, nes tuo metu derinti mokslus ir sportą pasirodė sunkoka.  

Tenisas – mano mėgstamiausia sporto šaka. Esu maksimalistė: jei daryti, tai tik gerai. Gal todėl esu susikoncentravusi tik į vieną sporto šaką. Tenisas – labai įvairiapusis sportas, reikia didelės ištvermės, strateginio mąstymo, nes žaidimas baigiasi ne tada, kai baigiasi laikas, o tada, kai pasieki rezultatą. Ypač svarbus komandinis žaidimas dvejetuose, kai negali galvoti tik apie save, bet taip pat negali pykti ir už partnerio ar partnerės klaidas, o kartais tai nebūna labai lengva. 

Mane įkvepia ir mano mylimiausias tenisininkas – Roger Federer. Žaviuosi jo žaidimo stiliumi, inteligencija ir labdaringa veikla.

Prieš porą metų turėjau labai rimtą kojos traumą, po kurios daug kas sakė, kad į tenisą niekada nebegrįšiu. Tad šis laimėtas LSMU Rektoriaus Taurės turnyras parodė, kad, turint tikslą, apribojimų nėra.

 – Esate ir Medicinos fakulteto dėstytoja, ir studijuojate rezidentūroje. Kaip sugebate derinti savo profesinę veiklą, studijas ir laisvalaikio užsiėmimus?

Kai nori, viskas įmanoma. Esu odontologijos srityje prieš trejus metus apsigynusi ir daktaro disertaciją. Dar dirbu privačioje klinikoje, vedu kvalifikacijos kėlimo mokymus gydytojams odontologams, atlieku mokslinę veiklą bei skaitau paskaitas Lietuvos ir užsienio konferencijose. Turint tiek užsiėmimų, labai svarbus laiko planavimas, bet svarbiausia, kad visos veiklos man teikia didžiulį malonumą, todėl kartais net nesijaučia, kad tiek daug visko veikiu.

– Kokiomis charakterio savybėmis, Jūsų nuomone, turėtų pasižymėti gydytojas odontologas, žaidžiantis tenisą?

Lietuvoje gydytojų (ir ne tik odontologų), žaidžiančių tenisą, bendruomenė yra labai didelė. Visi labai draugiški, išsilavinę, savo srities profesionalai, turintys bendrą pomėgį. Reguliariai vykstame į Pasaulio gydytojų čempionatus, kurie kiekvienais metais organizuojami vis kitoje valstybėje. 2019 m. 49-asis toks turnyras vyko Vilniuje. Su moterų komanda 2017 m. esu laimėjusi Pasaulio moterų teniso čempionatą kaip komanda. Buvo nepakartojamas jausmas, kai finale įveikėme JAV rinktinę.

Manau, kad dirbant tokį įtemptą fiziškai ir psichologiškai darbą kaip gydytojo, tenisas yra puiki galimybė „nuleisti garą" ir pailsėti, nes žaisdamas gali galvoti tik apie tai, kas vyksta čia ir dabar.

Ko palinkėtumėte visiems VU studentams, svajojantiems ateityje pasiekti ne tik profesinių, bet ir sportinių pergalių?

Svarbiausia – nesustoti, niekada nesustoti. Mokytis reikia visą gyvenimą, nesvarbu ko. Tai gali būti nauji specialybės niuansai, naujos užsienio kalbos, naujos sporto šakos. Visada bus ko mokytis, o kol mokomės ir tobulėjame, tol gyvename. Esu įsitikinusi: viskas yra įmanoma, tik reikia į tai įdėti labai daug darbo ir bent truputį širdies.

Fakultetas

Siekdami užtikrinti jums teikiamų paslaugų kokybę, Universiteto tinklalapiuose naudojame slapukus. Tęsdami naršymą jūs sutinkate su Vilniaus universiteto slapukų politika. Daugiau informacijos Sutinku