Sidebar

Naujienos

ukraina karas vaikaiunsplash.com nuotrauka

„Praėjo dvi savaitės nuo invazijos į Ukrainą pradžios. Nepaisant to, kad 141 valstybė Jungtinių Tautų generalinėje asamblėjoje išreiškė paramą Ukrainai dėl Rusijos agresijos, kovos tapo vis kruvinesnės ir žiauresnės. Karas privertė 2,2 mln. žmonių palikti savo namus ir tapti pabėgėliais. 71 vaikas, įskaitant ir 18 mėnesių mažylį Mariupolyje, buvo nužudytas. Dauguma šių netekčių įvyko dėl surengtų oro atakų ir paleistų raketų“, – rašoma kovo 10-ąją išplatintame, Baltijos ir Šiaurės šalių nacionalinių vaikų gydytojų draugijų bei vaikų ligų gydytojų pareiškime.

Jame skirtingų šalių medikai ragina kreiptis į savo valstybių vyriausybes, kad būtų daroma daugiau, siekiant apsaugoti vaikų Ukrainoje gyvybes, sustabdyti karą ir pasikėsinimus į civilinius objektus. Pranešimu taip pat skatinami Rusijos pediatrai ir pediatrijos organizacijų lyderiai aiškiai ir viešai paskelbti nepritarimą karui Ukrainoje ir padaryti viską, kas įmanoma, kad karas būtų sustabdytas. Galiausiai, šiuo kreipimusi išreiškiamas solidarumas vaikų gydytojams ir slaugytojams Ukrainoje.

Per 36 val. nuo šio pranešimo pasirodymo, jis buvo pasirašytas žymiausių tarptautinių gydytojų draugijų (tokių kaip Europos vaikų infekcinių ligų draugija, Europos respiratologų draugija ir Europos pirminės priežiūros pediatrų konfederacija) atstovų iš 26 Europos šalių. „Turime įtikinti politikus, kad kito kelio sustabdyti karą dabar nėra. Šis pareiškimas šiandien turi pasiekti JAV kongreso ir senato narius, Jungtinių tautų organizaciją, Europos parlamentą, Europos komisiją, NATO Parlamentinę asamblėją ir nacionalines vyriausybes. Viešinkime šį vieningą žymių vaikų gydytojų ir juos vienijančių organizacijų pareiškimą“, – prašo Vilniaus universiteto Medicinos fakulteto profesorius dr. Arūnas Valiulis.

Su pranešimu galima susipažinti ir jį atsisiųsti ČIA.

 

 

Fakultetas

Siekdami užtikrinti jums teikiamų paslaugų kokybę, Universiteto tinklalapiuose naudojame slapukus. Tęsdami naršymą jūs sutinkate su Vilniaus universiteto slapukų politika. Daugiau informacijos Sutinku