Sidebar

Naujienos

rezidenturos straipsniuiCanva.com nuotrauka

Artėjantis ruduo keičia daugybės žmonių kasdienybę. Prasidedantys mokslai gimnazijose ir universitetuose sukviečia jaunimą į klases ir auditorijas. Bet nedaugelis žino, kad būtent rugsėjo 1 d. savo pasirinktose rezidentūros programose studijas pradeda ir rezidentai, būsimieji gydytojai specialistai.

Šiemet Vilniaus universiteto (VU) Medicinos fakultete (MF) į studijas priimta 214 gydytojų rezidentų, kurie išsiskirstė per 53 medicinos ir 6 odontologijos krypčių rezidentūros programas. Pasak podiplominių studijų ir inovacijų prodekano prof. Vytauto Kasiulevičiaus, „populiauriausios šiemet buvo Dermatoveterologijos (8 kandidatai į vietą), Kardiologijos (6 kandidatai į vietą), Radiologijos ir Gastroenterologijos (5 kandidatai į vietą) rezidentūros programos. Taip pat didelio susidomėjimo sulaukė Burnos chirurgijos, Ortodontijos, Periodontologijos programos, kurios rinko po 4 kandidatus į vieną vietą“.

Mažiausiai susidomėjimo buvo parodyta Darbo medicinos (1), Geriatrijos (3) ir Patologijos (2) studijų programomis, jose konkurso nebuvo.

Jau ilgą laiką pastebima tendencija, kad gydytojo profesiją dažniau renkasi moterys. Štai ir šiais metais studijas pirmame rezidentūros kurse pradės 154 būsimos gydytojos specialistės (moterys) ir 60 būsimų gydytojų specialistų (vyrų). Tačiau jaunų žmonių pasirinkimai, pasak prof. V. Kasiulevičiaus, keičiasi. „Tarkim, tokios programas kaip urologija, chirurgija ar traumatologija ir ortopedija, kurios reikalauja  didesnės fizinės ir psichologinės ištvermės vis dažniau renkasi merginos“.

Svarbu atkreipti dėmesį, kad iš visų 214 priimtų rezidentų, 12 yra užsienio piliečiai, atvykstantys studijuoti iš Ukrainos, Baltarusijos, Rusijos, Brazilijos. Taip pat net 10 gydytojų rezidentų (7 VF ir 3 VNF) tęsti studijų į vyresnius kursus pereina iš Lietuvos Sveikatos Mokslų Universiteto.

Šiuo metu VU Medicinos fakultete iš viso studijuoja 830 rezidentų.

Fakultetas

Siekdami užtikrinti jums teikiamų paslaugų kokybę, Universiteto tinklalapiuose naudojame slapukus. Tęsdami naršymą jūs sutinkate su Vilniaus universiteto slapukų politika. Daugiau informacijos Sutinku