Sidebar

Naujausi įvykiai

Džiugu, kad jau trečius metus mūsų VU MF BMI Žmogaus ir medicininės genetikos katedra kviečia kartu švęsti gydytojų genetikų, medicinos genetikų indėlį pacientų gerovei ir visuomenės sveikatai bei prisijungti prie Amerikos medicininės genetikos ir genomikos kolegijos medicininės genetikos savaitės (#MedicalGeneticsAwareness) iniciatyvos.

Šiemet medicininės genetikos srityje dirbantieji ir besimokantieji pakviesti prisiminti, koks pomėgis, įvykis ar autoritetas įkvėpė rinktis būtent šią sritį bei profesiją, ir tai išreikšti viena reprezentuojančia nuotrauka. Tai taip pat galėjo būti nuotrauka, kurioje vizualizuojasi, kas pirmiausia asocijuojasi išgirdus „medicinos genetika“. Ši fotoprojekto rubrika pavadinta „Artefaktu“. Pavadinimo prasmę galima įžvelgti pavyzdyje: mokykloje vartyto biologijos vadovėlio tikslas yra supažindinti su gyvuoju pasauliu, jo įvairove ir kompleksiškumu, tačiau šiuo atveju skaitytojui (būsimam medicinos genetikui) tai tapo įkvėpimu gilintis į žmogaus, medicininę genetiką – stebėtojo/skaitytojo sukeltas artefaktas. Koliaže esantys vaizdai įamžino kai kurių, medicinos genetiką atstovaujančiųjų, pirminį įkvėpimą ar asociaciją – jis atspindi, kaip skirtingi keliai gali atvesti į bendrą tikslą tobulėti ir dirbti medicinos genetikos srityje.

Artefaktas koliažas 2023Fotoprojektas „Artefaktas“. 

 

Medicininės genetikos savaitė (#MedicalGeneticsAwareness)  tai savaitė renginių, skirtų geriau suprasti, ką ir kodėl veikia medicininėje genetikoje dirbantieji, kokį svarbų indėlį šios srities atstovai įneša į genetinių ligų diagnostiką, valdymą, gydymą, prevenciją ir visuomenės supratimą apie šias ligas.

Siekdami užtikrinti jums teikiamų paslaugų kokybę, Universiteto tinklalapiuose naudojame slapukus. Tęsdami naršymą jūs sutinkate su Vilniaus universiteto slapukų politika. Daugiau informacijos Sutinku