Sidebar

Naujienos

Š. m. spalio 31 d. Vilniaus universiteto Medicinos fakulteto, Klinikinės medicinos instituto ir Sveikatos mokslų instituto profesoriui habil. dr. Arūnui Valiuliui buvo įteiktos Poltavos universiteto (Ukraina) Garbės profesoriaus regalijos.

VALIULIS POLTAVA UNIVERSITY PROFESSOR HONORIS CAUSA 2019 10 31 AProfesorius įvertintas už ilgametį bendradarbiavimą diegiant Europos Sąjungos (ES) standartus ir gerąją Vilniaus universiteto Medicinos fakulteto praktiką Ukrainoje. Pažymėtas svarbus A. Valiulio indėlis ikidiplominėse ir podiplominėse Poltavos universiteto mokymo programose bei į bendruose mokslo ir mokymo projektuose.

Poltavos universitetas yra vienas didžiausių specializuotų Rytų Ukrainos universitetų, įkurtas 1921 m. Universitete mokosi per 5200 studentų medikų tarp kurių pusantro tūkstančio užsieniečių iš 47 pasaulio valstybių. Universitetą jungia keturi fakultetai, gydytojų kvalifikacijos kėlimo institutas ir slaugos specialistų koledžas. Įdomu tai, kad šis universitetas yra aukščiausios, IV kategorijos Ukrainos universitetas, turintis ne tik savo WoSS/ Scopus reitinguojamą periodinį žurnalą, tačiau galintis pasigirti ir stipriausia Ukrainoje studentų savivalda. 2020 m. lapkričio 17 d. Poltavos universitete planuojama didelė bendra Lietuvos ir Ukrainos jaunųjų gydytojų konferencija.

Didžiausias tarpuniversitetinio bendradarbiavimo dėmesys yra skiriamas „mokytojų mokymo“ programai. Programos tikslas tobulinti asocijuotų šalių universitetų dėstytojus pagal ES standartus. Profesoriaus A. Valiulio iniciatyva buvo paruošta ir sėkmingai įveiklinta kvalifikacijos kėlimo programa: ES Rytų partnerystės šalių universitetų dėstytojų pedagoginės ir mokslinės kompetencijos tobulinimas bei  konkurencingumo didinimas“. Programoje dalyvauja Ukrainos, Moldovos, Baltarusijos, Sakartvelo universitetai. Šiame ilgamečius, istorinius saitus su Lietuva turinčiame Rytų Europos regione, A. Valiulio dėka yra plėtojami ir kiti mokymo, sveikatos apsaugos ir mokslo įtinklinimo projektai, tokie kaip Pasaulio sveikatos organizacijos Globalinė iniciatyva prieš lėtines kvėpavimo ligas (GARD). Prof. A. Valiulis š.m. spalio 25-27 d. Pekine vykusioje PSO GARD Generalinėje asamblėjoje išrinktas į šios PSO programos strateginio planavimo komitetą. Nemažiau svarbi pagalba, pasitelkiant Europos pediatrų akademiją, kurios valdyboje prof. A. Valiulis jau septintus metus atsakingas už šio regiono, teikiamą pagalbą Ukrainai, pertvarkant vaikų sveikatos apsaugą, mažinant netolygumus ir harmonizuojant įstatyminę bazę.

Poltavos regionas yra svarbus istorinis ir kultūrinis Rytų Ukrainos centras, žinomas kaip rašytojo M. Gogolio gimimo ir kūrybos vieta. Miestą kerta Vorkslos upė, mums žinoma pagal vieno didžiausių mūšių Rytų Europoje pavadinimą, kuriame Vytauto Didžiojo vadovaujama Lietuvos Didžiosios kunigaikštystės kariuomenė buvo nugalėta totorių.

„Atrodo, kad nuo tų laikų išlikęs Poltavos gyventojų didesnis domėjimasis Lietuvos istorija, pagarba ir dėkingumas Lietuvai, noras mokytis ir sekti mūsų pavyzdžiu, – pastebi prof. A. Valiulis. „Norisi ir mums daugiau pasitempti, kai jaučiame, kad kažkam esame pavyzdžiu“, - priduria profesorius.

Visos Medicinos fakulteto bendruomenės vardu, sveikiname profesorių su reikšmingu titulu ir linkime toliau išlikti puikiu pavyzdžiu medikų bendruomenei!


 

Fakultetas

Siekdami užtikrinti jums teikiamų paslaugų kokybę, Universiteto tinklalapiuose naudojame slapukus. Tęsdami naršymą jūs sutinkate su Vilniaus universiteto slapukų politika. Daugiau informacijos Sutinku