Sidebar

Naujienos

Studijuoti Vilniaus universitete elektrėniškė Kristina Manomaitytė svajojo jau seniai: „Vis dėlto tai geriausias universitetas Lietuvoje, mano nuomone, pasižymintis autentiškumu ir išskirtine dvasia.

Tikiu, kad tai vieta, kurioje aš augsiu ir tobulėsiu ne tik akademinėje srityje. Įgysiu platesnį išsilavinimą, kuris leis dar giliau pažinti mane supantį pasaulį“. Tai yra viena pagrindinių priežasčių, kodėl odontologijos studijas šiemet pradėjusi Kristina pasirinko studijas būtent čia, sostinėje, Medicinos fakultete.

Mokykloje ji mokėsi puikiai, atsakingai ir atkakliai, nuolat siekdama išnaudoti visus 100 procentų savo galimybių. „Galbūt tą lėmė tvirtas mano charakteris bei noras siekti pačių aukščiausių rezultatų – lenktyniaudavau pati su savimi, man buvo įdomu, kaip toli galiu nueiti ir kiek daug galiu išmokti, – prisipažįsta mergina.  – Žinoma, prieš egzaminus teko nemažai pasėdėti prie knygų, bet kai vėliau pamatai savo darbo rezultatus, supranti, kad tai, ką darai, yra prasminga ir verta aukojimosi!“

Ji neslepia, kad tikrai nesitikėjo, jog bus kviečiama studijuoti Vilniaus universiteto Medicinos fakultete,  todėl tąryt, kai tai sužinojo, išlipusi iš lovos „ėmė šokti savo laimės šokį“: „Buvau labai laiminga! O kai ta laime pasidalinau su savo artimaisiais ir pranešiau jiems šią žinią, mama ir tėtis iš laimės net apsiverkė. Tai buvo graži akimirka, kurią visą gyvenimą saugosiu savo prisiminimuose“.

Kristina negalėtų pasakyti tiksliai, kodėl pasirinko būtent odontologijos studijas. Ji tiesiog stengėsi pasikliauti savo intuicija ir klausyti širdies, nes, merginos nuomone, neretai žmonės, kurie svarbius savo gyvenimo sprendimus priima vadovaudamiesi vien tik protu, vėliau ne visada tampa laimingi. „Mane labai įkvepia mano mama, ji dirba šioje srityje ir labai myli savo darbą. Prisimenu vaikystę, kai laukdavau jos sugrįžtant. Ji paglostydavo man galvą, o mamos rankos kvepėdavo medicininėmis pirštinėmis ir odontologijos kabinetu. Visada dievinau tą kvapą!“, – būsimos profesijos pasirinkimą lėmusiais, širdžiai mielais prisiminimais dalijasi pirmakursė.

odontolog2

Pagrindinis jos gyvenimo principas – daryti dalykus, kurie „gąsdina“ ir taip įveikti savo baimes. „Tada jaučiuosi „gyva“, atrodo, tarsi jaučiu gyvenimo pulsą. Gal todėl ir pasirinkau studijas Medicinos fakultete, juk tai išties rimtas iššūkis, ypač man, mergaitei iš mažo miestelio?“, – svarsto gimtųjų Elektrėnų nuolat pasiilgstanti, sostinėje studijuojanti mergina. 

Mokymasis Kristinai visada buvo ir yra prioritetinė veikla, tačiau ji mano, kad ne ką mažiau svarbu yra skirti laiko sau ir savo socializacijai. Studentei patinka įsitraukti į visuomeninę veiklą, įvairias organizacijas ir jų veiklas, nes tai skatina pilietiškumą ir plečia akiratį: „Tai labai svarbu, ypač šių dienų pasaulyje, kai gebėjimas komunikuoti su aplinkiniais ir būti drąsiam tampa viena didžiausių vertybių“. Taip pat nuo vaikystės ji daug sportavo. Daug metų lankė plaukimą, kuris padėjo „nors ir trumpam, bet labai prasmingai pabėgti nuo kasdienybės“. Kristina neabejoja, kad kiekvienam yra svarbu atrasti mėgstamą užsiėmimą ir rasti tam laiko. „Ypač būnant studentu svarbu atrasti balansą ir sugebėti ne tik mokytis, bet ir pailsėti. Juk poilsis yra išties labai svarbus ir mokslo, ir viso gyvenimo kokybei!“, – patarė medicinos ir sveiko gyvenimo pagrindus uoliai studijuojanti pirmakursė.

Sėkmingai prasidėjusioms studijoms Kristina su malonumu skiria daug jėgų ir laiko. Jos tvirtu įsitikinimu, dėl kilnaus tikslo visada verta pasistengti. Linkėdama greitai savo gimtadienį švęsiančiam Medicinos fakultetui ir toliau reikšmingai puoselėti jaunąją, už savo šalies ateitį atsakingą kartą, Kristina džiaugiasi savo motyvuotais, draugiškais ir nuoširdžiais „grupiokais“: „Jei ne atskirai, tai visi kartu tikrai įveiksime šias studijas vardan mūsų mylimos Tėvynės ir žmonių sveikatos!“

Fakultetas

Siekdami užtikrinti jums teikiamų paslaugų kokybę, Universiteto tinklalapiuose naudojame slapukus. Tęsdami naršymą jūs sutinkate su Vilniaus universiteto slapukų politika. Daugiau informacijos Sutinku