Sidebar

Naujienos

Vis didesę medicinos sritį pasiglemžiant COVID-19 virusui, VU Medicinos fakulteto dėstytojai, VUL Santaros klinikų gydytojai nepraranda noro ir gebėjimo plėsti savo žinių ribas, dalintis patirtimi su kolegomis, bei išlaikyti intensyvų darbinį ritmą.

Kovo 17-20 d. vyko nuotolinio mokymo kursai “Šiuolaikinė paveldimų medžiagų apykaitos ligų diagnostika, gydymas, stebėsena”, kuriuos organizavo MF Genetikos katedros atstovai. Kursuose paskaitas skaitė ne tik mūsų mokslininkai – prof. Algirdas Utkus, prof. Loreta Cimbalistienė, prof. Augustina Jankauskienė, dr. Birutė Tumienė, doc. Laima Ambrozaitytė, dr. Birutė Burnytė – bet ir puikus paveldimų medžiagų apykaitos ligų ekspertas iš Heidelbergo universiteto ligoninės profesorius Stefan Kölker. 

Kursų organizatorė dr. Birutė Tumienė pastebėjo, kad galimybė mokytis nuotoliniu būdu, gydytojams yra patraukli ir patogi forma gauti teorines žinias. “Galima paleisti įrašą darbo metu arba namuose; galima pasididinti ekraną kaip norisi ir niekada neužstos priekyje sėdintis; galima bet kada užduoti klausimus žinute; nereikia imti laisvos dienos ir belstis į kitą Lietuvos ar pasaulio galą”, - nuotolinio mokymosi privalumus vardino gydytoja genetikė.

Gydytojams, ypač rajoninių ligoninių, labai trūksta žinių apie retas ligas. Šiuose kursuose dalyvavo ypač daug šeimos gydytojų iš rajonų, kuriuos yra sunku sukviesti į “gyvą” susitikimą. Iš viso kursuose dalyvavo 106 gydytojai.

bench accounting C3V88BOoRoM unsplash

Fakultetas

Siekdami užtikrinti jums teikiamų paslaugų kokybę, Universiteto tinklalapiuose naudojame slapukus. Tęsdami naršymą jūs sutinkate su Vilniaus universiteto slapukų politika. Daugiau informacijos Sutinku