Sidebar

Naujienos

Kovo 20-oji yra Tarptautinė laimės diena. Šios dienos tikslas yra pripažinti laimės svarbą viso pasaulio žmonių gyvenime ir rasti pozityvių būdų rūpintis savimi ir vienas kitu. Paprašėme MF žmonių pasidalinti, kas jiems yra laimė. Čia yra atsakymai, kuriuos gavome.

J. J. Rousseau yra pasakęs: „Kiekvienas žmogus nori būti laimingas. Bet norint tokiam tapti, pirmiausiai reikia išsiaiškinti, kas yra laimė“.
Laimė – tai gali būti pasitenkinimas gyvenimo visuma, tačiau visiškas pasitenkinimas gyvenimu nelemia laimės, jei tai tėra tik laikinas dalykas.
Kartais atskiri dalykai: sveikata, turtas, rami sąžinė, aukštos pareigos, pasisekimas, gerbėjų gausa atrodo lyg laimė, tačiau tai greičiau yra pasitenkinimas duotuoju laiku, o ne ilgalaikė laimė.
Man atrodo, kad žmogus laimingas tada, kai gali padėti kitam žmogui ir tai yra tikroji gyvenimo prasmė ir laimė. (Prof. (HP) dr. Algirdas Utkus)

Man laimė yra gebėti džaugtis mažais kasdieniais dalykais, mylėti ir būti mylimai, jaukūs vakaro paplepesiai su šeima, šeštadienio "kino seansai" su vaikais, jaukiai įsisukus į anklodę sofos kamputyje, vyro kepti pyragai, Mėtos (dukros) piešiniai ir Adomo (sūnaus) mokslo pasiekimai, smagūs pokalbiai su kolegomis fakulteto koridoriuose, studentų jaunatviškas maksimalizmas ir žibančios akys, kai jauti, kad ypač pavyko paskaita...ir penktadienio vakarai, kai gali atsipūsti po įtemptos savaitės, ramiai apmąstyti nuveiktus darbus ir praleisti vakarą su knyga. (Prof. dr. Vaiva Hendrixson)

Visų mūsų laimės „širdies dūžiai“ skamba dėl skirtingų dalykų, kartais jie greiti ir žaismingi, primindami nerūpestingą polką ar džiaugsmingą džaivą, kartais ramesni, lėtesni ir gilesni, tarsi elegantiškas fokstrotas ar lėtas valsas. Skambant jiems mes jaučiamės palaiminti, užplūsta harmonijos ir taikos jausmas gyvenimui ir aplinkai. Tam nereikia išorės veiksnių, laimė prasideda viduje ir sklinda nematomais saitais į aplinką taip kviesdama ir pritraukdama kitus į šį šokį. Galima sakyti, kad tam būtini laimės kokteilio ingredientai - serotoninas ir oksitocinas.( Doc. Dr. Lina Zabulienė)

Labai įdomus sutapimas: kovo 20-ąją švenčiame ir Pasaulinę burnos sveikatos dieną. O gal tai visai ne sutapimas. Gal tai reiškia, kad Laimė gyvena Šypsenoje. Ir priežastinis ryšys - šypsomės, nes laimingi, ar laimingi, kai šypsomės, - dar neaiškus. Aišku tik viena: jei šypsomės odontologo kėdėje, tai tikrai yra didžioji odontologo profesinė Laimė! (Prof. dr. Vilma Brukienė)

Laimė - galimybė suteikti kitam žmogui džiaugsmą ar ramybę. (Rezidentų Tarybos pirmininkė, Kamilė Marcinkevičiūtė)

O ką Jums reiškia laimė? Kviečiame dalintis MF facebooke.

1231

 

Fakultetas

Siekdami užtikrinti jums teikiamų paslaugų kokybę, Universiteto tinklalapiuose naudojame slapukus. Tęsdami naršymą jūs sutinkate su Vilniaus universiteto slapukų politika. Daugiau informacijos Sutinku