Sidebar

Naujienos

Donorystes dienai 2

Kiekvienais metais, spalio mėnesį, ypatingas dėmesys skiriamas organų donorystės temai. Visoje Europoje antrąjį spalio šeštadienį siekiama supažindinti visuomenę su organų donorystės ir transplantacijos aktualijomis, atkreipti dėmesį į asmenis, kurie labiausiai stokoja dėmesio ir paramos.

Vilniaus universiteto ligoninė Santaros klinikos – donorinė ligoninė ir Organų transplantacijos koordinavimo centras – prisijungia prie šios dienos paminėjimo ir kartu su Nacionaliniu transplantacijos biuru bei Vilniaus universiteto Medicinos fakultetu organizuoja Donoro kortelių pasirašymo akciją, kviesdami kiekvieną tapti neatlygintinais kaulų čiulpų donorais. Lietuvoje kaulų čiulpų donorų kasmet ieškoma apie šimtui pacientų, organų, audinių ir ląstelių transplantacijos šiuo metu laukia 550 pacientų.

Užsiregistruoti kaulų čiulpų donorystei galima Santaros klinikų Kraujo centre, tel.: 8 688 62707, 8 676 00078. Daugiau informacijos apie donorystę: https://bukgeras.lt/padek-gelbeti-gyvybes/#kur-uzsiregistruoti

Pasirašyti sutikimą Donoro kortelei gauti galima dviem būdais – sutikimą užpildyti internetu arba popierinę anketą. Pasirašiusiojo duomenys registruojami Žmogaus audinių, ląstelių ir organų donorų ir recipientų registre. Išsamiau apie anketos užpildymą ir registraciją – čia.

Medikai yra tie, kurie gydo pacientus, žino jų gydymo galimybes ir suvokia donorystės prasmę bei svarbą. Ypač jaunuosius medikus kviečiame savo profesinio kelio pradžią pažymėti prasmingu žingsniu ir paraginti savo artimuosius.

Fakultetas

Siekdami užtikrinti jums teikiamų paslaugų kokybę, Universiteto tinklalapiuose naudojame slapukus. Tęsdami naršymą jūs sutinkate su Vilniaus universiteto slapukų politika. Daugiau informacijos Sutinku