Sidebar

Naujienos

 Jančorienė. JVilniaus universiteto Medicinos fakulteto profesorė Ligita Jančorienė. J. Stacevičiaus / LRT nuotrauka

2021-ųjų LRT Metų apdovanojimų iškilmingoje ceremonijoje buvo pagerbtos asmenybės, darbai, iniciatyvos ir organizacijos, kurios labiausiai įkvėpė visuomenę ir augino Lietuvą per praėjusius metus. Vienas iš 8 apdovanojimų – Metų valstybės kūrėjas – už nenuilstamą darbą pandemijos epicentre buvo įteiktas Vilniaus universiteto Medicinos fakulteto profesorei infektologei Ligitai Jančorienei.

 „Nors nuo pandemiją sukėlusios infekcijos nukentėjo daug žmonių, patyrėme daug netekčių, pandemija mus daug išmokė: susitelkti, įvaldyti naujas technologijas, priimti greitus ir konstruktyvius sprendimus. Pandemija taip pat išgrynino infekcinių ligų specialisto, epidemiologo specialybės svarbą. Jei iki pandemijos savo įgūdžius daugiausiai tobulinome klinikinėje praktikoje, akademinėje veikloje, pandemija privertė mus įsitraukti į valstybinės kovos su pandemija strategijos kūrimą. Tai, žinoma, suteikė labai daug įsipareigojimų ir atsakomybių.

Atsiimdama šį apdovanojimą, dėkoju visų savo kolegų vardu. Man, kaip vadovei, gydytojai ir žmogui, apdovanojimas suteikia tik dar daugiau atsakomybės ir įsipareigojimų, nes man ne vienodai, kokia bus Lietuvos valstybės ateitis“, – sakė L. Jančorienė.

LRT reportažą apie Ligitą Jančorienę žiūrėkite ČIA.

Fakultetas

Siekdami užtikrinti jums teikiamų paslaugų kokybę, Universiteto tinklalapiuose naudojame slapukus. Tęsdami naršymą jūs sutinkate su Vilniaus universiteto slapukų politika. Daugiau informacijos Sutinku