Sidebar

Naujienos

ukraina medikai savanoriaiVU MF koliažas

Balandžio 15 d. į misiją Ukrainoje išvyksta dvi medikų grupės. Kiekvieną iš jų sudaro po 12 žmonių (4 gydytojai ir 8 slaugytojai). Šiai komandai priklauso ir 4 Medicinos fakulteto bendruomenės nariai: Slaugos katedroje dirbančios dėstytojos Veronika Šilinskaitė-Legenzova ir Violeta Nomeikienė, magistro studijų I kurso studentas Paulius Razmys ir papildomųjų studijų programos studentė Ingrida Mereškevičiūtė.

Numatoma, kad gydytojai dirbs Kyjivo miesto ir apskrities ligoninėse, kuriose šiuo metu labiausiai reikalinga medikų, galinčių pagelbėti operacijų metu, gydyti traumas bei įvairius sužeidimus, pagalba. Misija Ukrainoje truks 2 savaites.

Aštuntą savaitę vykstantis Rusijos karas prieš Ukrainą kelia didelių iššūkių valstybės medicinos sistemai. Todėl iš Lietuvos vykstančių medikų indėlis kovojant už sužeistųjų ir sergančiųjų sveikatą bei gyvybę – itin svarbus.

Džiaugiamės, kad į Ukrainoje dirbančių kolegų pagalbos prašymą atsiliepė per 300, pagelbėti pasiryžusių, medikų. Tai rodo ypatingą medikų lyderystę ir stiprybę. Tegul šios savybės lydi į Ukrainą išvykstančiuosius šios ir būsimų misijų metu!

Fakultetas

Siekdami užtikrinti jums teikiamų paslaugų kokybę, Universiteto tinklalapiuose naudojame slapukus. Tęsdami naršymą jūs sutinkate su Vilniaus universiteto slapukų politika. Daugiau informacijos Sutinku