Sidebar

Naujienos

20220627 004 1Iš kairės: Denis Tsybulsky, doc. Aistė Gulla, prof. Artūras Samuilis, prof. Vaiva Hendrixson, prof. Algirdas Utkus, Jo Ekscelencija OZAKI Tetsu, prof. Feliksas Jankevičius, prof. Marius Miglinas, OKASAKI Hiroshi. VU MF nuotrauka

2022 m. birželio 27 d. Vilniaus universiteto Medicinos fakultete (VU MF) lankėsi Japonijos ambasadorius Lietuvoje Jo Ekscelencija OZAKI Tetsu ir pirmasis sekretorius OKASAKI Hiroshi. Jų vizitas buvo skirtas paremti ir sustiprinti VU Medicinos fakulteto ir Kansai Medicinos universiteto (Kansai Medical University) mokslininkų bendradarbiavimą, kuris ir buvo aptartas per nuotolį susijungus su kolegomis Japonijoje. Svečius Medicinos fakultete priėmė dekanas prof. Algirdas Utkus.

„Smagu žinoti, kad Lietuva su Japonija turi augančius ryšius medicinos srityje. Nors jūsų šalyje esu jau 9 mėnesius, kasdien sužinau kažką naujo ir įdomaus apie šių dviejų šalių bendrystę. Šiandien neabejotinai, mano visas dėmesys yra skirtas dviejų universitetų plėtojamai medicinos sričiai. Tokią bendrystę reikia saugoti ir auginti“, – pasisveikindamas sakė Jo Ekscelencija ambasadorius Ozaki Tetsu.

 

20220627 003 1Japonijos ambasadorius Lietuvoje Jo Ekscelencija OZAKI Tetsu ir dekanas prof. Algirdas Utkus. VU MF nuotrauka

Pasak Medicinos fakulteto dekano prof. A. Utkaus, šiuo metu bendradarbiaujama – tiek moksle, tiek studijose, tiek ir praktikoje: „Per pusės metų laikotarpį buvo suorganizuota 15 virtualių paskaitų chirurgijos, vidaus ligų medicinos, radiologijos, patologijos ir kitomis temomis. Virtuali aplinka suteikia studentams galimybę dalyvauti paskaitose kartu su kolegomis iš kitų šalių, įgyti globalios patirties ir tarpkultūriškumo pagrindų. Tokia patirtis naudinga ir dėstytojams“. Tikimasi, kad ateityje bus organizuojama dar daugiau paskaitų, skirtų Kansai ir Vilniaus universitetų studentams, kurias jau galima bus vykdyti ir gyvai.

Išvardintos veiklos, tai – tik dalis tų, kurias planuojama įgyvendinti ateityje. „Tikimės, kad jau nuo šio rudens Kansai ir Vilniaus universitetų rengiamoje doktorantūros programoje studijas pradės pirmasis doktorantas, vykdysime jaunųjų chirurgų mainus, skirtus pasikeisti gerąja praktika, turime lūkestį ir studentams mainams kardiologijos srityje“, – tvirtino bendradarbiavimo koordinatorė doc. dr. Aistė Gulla.

Susitikime dalyvavo studijų prodekanė prof. Vaiva Hendrixson bei Santaros klinikų atstovai – vadovas prof. Feliksas Jankevičius, Nefrologijos centro vadovas prof. Marius Miglinas, Radiogijos centro vadovas Artūras Samuilis, Organų transplantacijos koordinavimo centro vadovė doc. dr. Aistė Gulla, būsimasis dviejų universitetų doktorantas Denis Tsybulsky. Japonijos Kansai Medicinos universitetą atstovavo prezidentas prof. TOMODA Koichi, Tarptautinių ryšių komiteto vadovas prof. HITOMI Hirofumi, chirurgai prof. SEKIMOTO Mitsugu, dr. HASHIMOTO Daisuke ir prof. SATOI Sohei.

 

20220627 001 1Susitikimo akimirka. VU MF nuotrauka

Fakultetas

Siekdami užtikrinti jums teikiamų paslaugų kokybę, Universiteto tinklalapiuose naudojame slapukus. Tęsdami naršymą jūs sutinkate su Vilniaus universiteto slapukų politika. Daugiau informacijos Sutinku