Sidebar

Naujienos

1118 a4fdeff8ffbfccb5870aac674d8330aaVU Medicinos fakulteto nuotrauka

Vilnius universiteto Medicinos fakulteto atstovai - dekanas prof. Dalius Jatužis, prodekanas prof. Vytautas Kasiulevičius, prodekanė doc. dr. Laura Nedzinskienė ir Sveikatos mokslų instituto direktorė prof. Natalja Istomina apsilankė Respublikinėje Šiaulių ligoninėje, kur buvo šiltai sutikti ligoninės vadovo Mindaugo Pauliuko.

Pasak dekano prof. Daliaus Jatužio, pagrindinis vizito tikslas apžiūrėti ligoninės patalpas, pabendrauti su dirbančiais gydytojais ir įvertinti, ar įstaiga bei miestas tinka Vilniaus universiteto rezidentams ir studentams, norintiems atlikti praktikas. „Tenka pripažinti, kad  būsimieji gydytojai pasirinkdami miestą vertina ne tik darbo sąlygas, bet ir miesto infrastruktūros patogumą, socialinę gerovę, vaikų lavinimo galimybes bei kitus, jaunoms šeimoms svarbius aspektus“.

Siauliai2VU Medicinos fakulteto nuotrauka

Anot Mindaugo Pauliuko šiuo metu Respublikinėje Šiaulių ligoninėje itin laukiami kardiologai, neurologai psichiatrai bei skubiosios pagalbos gydytojai, o taip pat ir kiti esami ir būsimieji specialistai.  2022 m. į Respublikinę Šiaulių ligoninę atvyko 59 nauji medikai. Dalį jų rinktis Šiaulius paskatino miesto savivaldybės teikiama finansinė paskata bei galimybė iš karto aktyviai įsitraukti į darbinę veiklą, „nestoviniuojant eilėje prie echoskopo“.

Aplankę ligoninės skyrius ir padalinius, Medicinos fakulteto administracijos atstovai liko maloniai nustebinti naujai suremontuotomis patalpomis, modernia įranga bei jaunais profesionalais, kurie  jau dirba ligoninėje. „Matome labai geras perspektyvas mūsų rezidentams atvažiuoti čia bent dalinėms rezidentūros studijoms ir patirti visus specialybės darbo iššūkius“ – kalbėjo prodekanas prof. Vytautas Kasiulevičius. Jam paantrino doc. Laura Nedzinskienė ir prof. Natalja Istomina, kurios įžvelgė, kad Šiaulių ligoninėje savo įgūdžius galėtų tobulinti baigiamojo kurso medicinos studentai bei išplėstinės praktikos slaugos studentai.

Nuo ateinančių akademinių mokslo metų, planuojama gerokai suaktyvinti bendradarbiavimą tarp VU Medicinos fakulteto ir Respublikinės Šiaulių ligoninės.

327201071 1162260864478618 105924072421951854 n

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

VU Medicinos fakulteto nuotrauka

 

 

Fakultetas

Siekdami užtikrinti jums teikiamų paslaugų kokybę, Universiteto tinklalapiuose naudojame slapukus. Tęsdami naršymą jūs sutinkate su Vilniaus universiteto slapukų politika. Daugiau informacijos Sutinku