Sidebar

Naujienos

Šiandien Vilniaus universitete (VU) lankėsi ir su VU atstovais susitiko „EuroMed“ instituto (JAV) generalinis direktorius dr. Ajitas Dhillonas. „EuroMed” jau kurį laiką bendradarbiauja su VU Medicinos fakultetu ir siekia atverti galimybę JAV studentams studijuoti mediciną VU.

Instituto vadovas susitiko su VU partnerystės prorektoriumi dr. Artūru Vasiliausku, studijų prorektoriumi dr. Valdu Jaskūnu, Medicinos fakulteto dekanu prof. Dalium Jatužiu ir edukacijos ir strateginės partnerystės prodekane prof. Vaiva Hendrixson. 

1Justino  Auškelio nuotr.

„Esame vienas tarptautiškiausių fakultetų Vilniaus universitete, bet ir toliau ieškome būdų pritraukti studentus iš įvairiausių pasaulio šalių. Vienas iš ilgalaikių Medicinos fakulteto siekinių yra pritraukti studentus būtent iš JAV, todėl šis susitikimas su instituto atstovu buvo ilgai lauktas ir planuotas. Pasirašius tarpinstitucinę sutartį, JAV piliečiams atsivers galimybė studijuoti mediciną Vilniaus universitete. Be abejo, džiaugsimės, jeigu atsiras norinčių Lietuvoje likti ir po studijų“, – sako prof. V. Hendrixson.

Studentams iš JAV būtų taikomas unikalus studijų modelis – teorinius dalykus jie mokytųsi Lietuvoje, o klinikines rotacijas ir internatūrą atliktų JAV ligoninėse. Po 6 metų studentai gautų VU magistrantūros studijų baigimo diplomą ir galėtų rezidentūros studijas tęsti gimtojoje šalyje arba Lietuvoje.

2Justino  Auškelio nuotr.

Fakultetas

Siekdami užtikrinti jums teikiamų paslaugų kokybę, Universiteto tinklalapiuose naudojame slapukus. Tęsdami naršymą jūs sutinkate su Vilniaus universiteto slapukų politika. Daugiau informacijos Sutinku