Sidebar

Naujienos

Lietuvos mokslų akademija (LMA) kasmet rengia Jaunųjų mokslininkų ir doktorantų mokslinių darbų konkursą. 2023 m. vasario 21 d. akademijos prezidiumas paskyrė 2022 metų premijas konkurso nugalėtojams, taip pat pagyrimo raštus konkurso dalyviams. Džiaugiamės, kad šiemet pripažinimą pelnė du Vilniaus Universiteto Medicinos fakulteto (VU MF) atstovai.

Biologijos, medicinos ir geomokslų skyriuje viena iš nugalėtojų tapo Vilniaus universiteto Medicinos fakulteto atstovė dr. Eglė Mazgelytė už mokslo darbą „Steroidinių hormonų tyrimai plaukuose vertinant lėtinio streso lygį bei jo sąsajas su rizika sirgti širdies ir kraujagyslių ligomis“.

Pagyrimo raštas skirtas medicinos vientisųjų studijų 6 kurso studentui Kristijonui Puteikiui už mokslo darbą „Generalizuota epilepsija sergančių asmenų kognityvinės funkcijos, jų ryšys su demografinėmis ir klinikinėmis charakteristikomis“ (darbo vadovė prof. dr. Rūta Mameniškienė).

Sveikiname nugalėtojus ir linkime jiems daug sėkmės ir įkvėpimo tolesnei mokslinei veiklai!

Informacija skelbiama: http://www.lma.lt/nugaletojai

VUMF 1200x1800px 01

Fakultetas

Siekdami užtikrinti jums teikiamų paslaugų kokybę, Universiteto tinklalapiuose naudojame slapukus. Tęsdami naršymą jūs sutinkate su Vilniaus universiteto slapukų politika. Daugiau informacijos Sutinku