Sidebar

Naujienos

Šių metų balandžio 24-26 d. Vilniaus universiteto Medicinos fakulteto (VU MF) dėstytojos doc. dr. Lina Zabulienė ir jaunesnioji asistentė, doktorantė Indrė Trečiokienė kartu su kolegėmis ir kolegomis iš kitų VU fakultetų ir mokslo centrų lankėsi Bergeno universitete (BU).

Vizito į Bergeno universitetą metu dėstytojų grupė turėjo galimybę susipažinti su Norvegijos kolegių ir kolegų veiklomis, aptarti pedagogines praktikas ir inovacijas BU mokymosi laboratorijoje, susipažinti su universitetinės pedagogikos programa ir iEarth – Norvegijos edukacinio meistriškumo centro veiklomis. Edukacinių inciatyvų ir veiklų pasiekimai buvo pristatyti konferencijoje „Transformuojantis mokymasis ir mokymas“ (angl. Transformative Learning and Teaching). Konferencijoje jaunesnioji asistentė Indrė Trečiokienė taip pat pristatė farmacijos studijų programos naujai įdiegtą pasirenkamąjį dalyką, – „Tarpkultūrinės kompetencijos farmacijos praktikoje“, – dėstomą tarptautinių dėstytojų grupės iš Kopenhagos, Naujosios Zelandijos ir Lietuvos.

VUMF Bergenas web 04Nuotrauka kairėje: Susitikimas Medicinos edukacijos centre. Nuotraukoje iš kairės – dokt. Indrė Trečiokienė, edukacijos prodekanė, prof. Marit Øilodr, doc. dr. Lina Zabulienė ir Medicinos edukacijos centro vadovė prof. Monika Kvernenes. Nuotrauka dešinėje: Susitikimas su Bergeno universiteto Farmacijos centro dėstytojais ir farmacijos studijų programos vadovais. / Asmeninio archyvo nuotr.

Medicinos fakulteto dėstytojos, be visai grupei numatytų susitikimų, taip pat aplankė Bergeno universiteto Medicinos fakulteto Medicinos edukacijos centrą ir Farmacijos centrą. Susitikimų su kolegomis metu aptarti mokymo ir mokymosi procese kylantys iššūkiai ir bendradarbiavimo galimybės.

Šis vizitas buvo viena iš vykdomo projekto „Aukštųjų mokyklų tinklo optimizavimas ir studijų kokybės gerinimas Šiaulių universitetą prijungiant prie Vilniaus universiteto, Nr. 09.3.1-ESFA-V-738-03-0001“ (2020-2023 m.) dalių. Projektas finansuojamas Europos socialinio fondo lėšomis pagal 2014-2020 m. Europos Sąjungos fondų investicijų veiksmų programos 9 prioriteto „Visuomenės švietimas ir žmogiškųjų išteklių potencialo didinimas“ įgyvendinimo priemonę Nr. 09.3.1-ESFA-V-738 „Aukštųjų mokyklų tinklo tobulinimas“.

VUMF Bergenas web 07Nuotrauka kairėje: Stendinio pranešimo pristatymas. Nuotraukoje – dokt. Indrė Trečiokienė ir sesijos moderatorius prof. Robert Kordts (BU). Nuotrauka dešinėje: Po konferencijos. Nuotraukoje iš kairės – VU Edukacinių kompetencijų centro vadovė dr. Inga Milišiūnaitė, doc. dr. Lina Zabulienė, konferencijos organizatorius prof. Robert Morris Gray Jr (BU) ir dokt. Indrė Trečiokienė. / Asmeninio archyvo nuotr.

Fakultetas

Siekdami užtikrinti jums teikiamų paslaugų kokybę, Universiteto tinklalapiuose naudojame slapukus. Tęsdami naršymą jūs sutinkate su Vilniaus universiteto slapukų politika. Daugiau informacijos Sutinku