Sidebar

Naujienos

Švietimo, mokslo ir sporto ministro Gintauto Jakšto įsakymu liepos 10 d. geriausiems Lietuvos studentams buvo skirtos vardinės Lietuvos Respublikos Prezidentų stipendijos. Vardinę Prezidento Kazio Griniaus (gyvybės, sveikatos, veterinarijos ir žemės ūkio mokslų, sporto studijų krypčių grupės) stipendija šiais metais apdovanota Vilniaus universiteto Medicinos fakulteto (VU MF) Medicinos vientisųjų studijų programos VI kurso studentė Kristina Marcinkevičiūtė. 

„Prezidentų vardinės stipendijos yra aukščiausio lygio studentų pasiekimų įvertinimas, taip pat – graži tradicija, skirta pagerbti Lietuvos Respublikos prezidentus ir kartu – jaunus mūsų valstybės žmones. Džiaugiamės talentingais jaunuoliais, pasirinkusiais mokslo ir meno aukštumų siekti tėvynėje, ir norime kuo daugiau prisidėti prie sėkmingų jų studijų. Sveikiname ir didžiuojamės stipendijų laureatais, tebūna tai paskata toliau eiti akademinių atradimų keliu bei siekti puikių rezultatų“, – teigė švietimo, mokslo ir sporto ministras Gintautas Jakštas.

Šių metų VU MF stipendininkės K. Marcinkevičiūtės pasiteiravus, kokie jausmai aplankė sužinojus, kad jai paskirta vardinė Lietuvos Respublikos Prezidentų stipendija, ji mielai pasidalino įspūdžiais: „Žinoma, labai apsidžiaugiau! Be galo smagu, kai tavo darbai yra įvertinami. Nežinau, kiek studentų teikia paraiškas, bet yra daug aktyvių ir gabių studentų, kurie taip pat atlieka mokslinius tyrimus, rašo mokslinius darbus, taigi, sakyčiau, konkurencija, vis dėlto, nemaža. Be to, reikia nepamiršti, kad konkuruoja studentai iš skirtingų aukštųjų mokyklų. Taigi toks didžiulis įvertinimas, teigiamas atgalinis ryšys, mane motyvuoja tęsti pradėtas studijas, toliau darbuotis mokslo srityje.“ 

Studentė teigė prieš 5 metus medicinos studijas pasirinkusi todėl, kad žmogaus kūnas kaip mokslo objektas jai visada atrodė įdomiausias. „Per studijų metus nuomonė nepakito, labai džiaugiuosi savo sprendimu studijuoti mediciną! Kodėl studijos Vilniuje, o ne Kaune? Turėjau labai gerų rekomendacijų apie Vilniaus Universitetą ir Medicinos fakultetą, taip pat labai norėjau studijuoti ir gyventi Vilniaus mieste“, – pasakojo studentė. Ji taip pat norėjusi išreikšti padėką VU Medicinos fakulteto Klinikinės medicinos instituto direktoriui prof. dr. Tomui Poškui: „Norėčiau išskirti žmogų Mokytoją, savo Pavyzdį, kuris mane motyvuoja tiek mokytis, tiek rašyti mokslinius darbus ir atlikti biomedicininius tyrimus – tai profesorius Tomas Poškus. Kiekvienam norėčiau palinkėti atrasti savo srityje tokį žmogų, kuris ne tik patars, atvers galimybes veikti, bet ir palaikys, paskatins, visada pasidalins savo sukaupta patirtimi ir kartu džiaugsis kiekvienu, net mažiausiu, laimėjimu. Tokį Mokytoją aš radau ir už visą suteiktą pagalbą, motyvaciją, kuravimą norėčiau jam labai padėkoti. Nuoširdus ačiū profesoriui!“ 

Paklausus, o ką studentė veikia laisvalaikiu, kokie ateities planai, ji pasidalino mintimis: „Be studijų nemažai laiko leidžiu ligoninėje praktikuodamasi pilvo chirurgijos srityje ir atlikdama mokslinius tyrimus. O be mokslų ir darbų – mėgstu sportą, šokius, leisti laiką su artimiausiais, kai yra galimybė – keliauti. Kokie ateities planai? Artimiausi – įstoti į pilvo chirurgijos rezidentūrą (jau kitais metais!), taip pat labai norėčiau tęsti mokslinę veiklą, kurią pamilau per studijų metus.“

Kristina Marcinkevičiūtė taip pat yra aktyvi VU MF Studentų mokslinės veiklos tinklo (SMVT) narė, šiais metais 75-oje jubiliejinėje SMVT konferencijoje tapusi viena iš pirmosios vietos prizininkių gastroenterologijos ir abdominalinės chirurgijos sekcijoje.

Džiaugiamės ir sveikiname Medicinos fakulteto stipendininkę Kristiną Marcinkevičiūtę! 

20230714 Kristina MarcinkeviciuteKristina Marcinkevičiūtė / Asmeninio archyvo nuotr.

-

Primename, kad Lietuvos Respublikos prezidentų Antano Smetonos, Aleksandro Stulginskio, Kazio Griniaus, Jono Žemaičio ir Algirdo Brazausko garbei įsteigtos stipendijos geriausiai besimokantiems šalies studentams skiriamos kiekvienais metais. 

Kandidatai gauti stipendijas atrenkami pagal jų pasiekimus studijose, mokslinėje, visuomeninėje ir meninėje veikloje. Studentai įvertinami už itin aukštus studijų rezultatus, dalyvavimą konkursuose, ekspedicijose ir studentų mokslinės praktikos projektuose, paskelbtus mokslo darbus ir kitas veiklas.

2023–2024 studijų metų Prezidentų vardinių stipendijų laureatai – 29 studentai, įvertinti už puikius akademinius pasiekimus įvairiose studijų kryptyse. Šiemet daugiausia Prezidentų vardinių stipendijų buvo skirta Vilniaus universiteto studentams.

Daugiau informacijos apie Prezidentų vardines stipendijas galima skaityti čia.

Fakultetas

Siekdami užtikrinti jums teikiamų paslaugų kokybę, Universiteto tinklalapiuose naudojame slapukus. Tęsdami naršymą jūs sutinkate su Vilniaus universiteto slapukų politika. Daugiau informacijos Sutinku