Sidebar

Naujienos

20231010 MF 2

Nuo 2024 m. Vilniaus universiteto Medicinos fakulteto medicinos studijų programos diplomai be jokių apribojimų bus pripažįstami JAV, Izraelyje, Singapūre ir kitose ne Europos sąjungos šalyse. Apie tai informavo Studijų kokybės vertinimo centro administracija (SKVC), sulaukusi patvirtinimo iš Pasaulinės medicinos švietimo federacijos (angl. World Federation for Medical Education, WFME).

Nuo sekančių metų JAV ir kitose šalyse, kuriose taikoma amerikietiška medicinos švietimo sistema, keičiasi studijų užsienyje pripažinimo tvarka. Medicinos studijų baigimo diplomai bus pripažįstami tik iš tų šalių, kurios buvo akredituotos agentūrų pripažintų WFME. „Baiminomės, kad medicinos studijos Lietuvoje liks nepripažintos, nes SKVC, kaip ir daugelis ES akreditacijos agentūrų, nebuvo pripažinta Pasaulinės medicinos švietimo federacijos. Tokia situacija galėjo ženkliai sumažinti užsienio studentų srautus, nes diplomų nepripažinimas JAV reikštų, jog mūsų absolventai negalėtų dirbti gydytojais ar vykdyti mokslinius tyrimus daugelyje užsienio (ne ES) valstybių. Siekiant šio įvertinimo didelį indėlį ir įdirbį padarė buvusi komanda – dekanas prof. Algirdas Utkus ir prodekanė prof. Vaiva Hendrixson“, – sakė Medicinos fakulteto dekanas prof. Dalius Jatužis.

2022 m. pabaigoje įvykęs Medicinos studijų krypties vertinimas buvo ypatingai svarbus, nes vertinama buvo ne tik kryptis, bet ir patys vertintojai. Medicinos krypties studijų išorinio vertinimo metu WFME ekspertai stebėjo vertinimo procesą. WFME atstovai vertino ne tik pačią kryptį, bet SKVC gebėjimą organizuoti išorinį vertinimą. „Išorinis medicinos krypties vertinimas praėjo sėkmingai, jau keletą mėnesių žinome, kad buvome įvertinti puikiai, tačiau iš WFME žinia pasiekė tik dabar. Siekiant rezultato, procesas buvo ilgas, be abejo, dirbo daugybė žmonių, kuriems šiandieną norisi ypatingai padėkoti!“, – pasidžiaugė ikidiplominių studijų prodekanė doc. dr. Laura Nedzinskienė. 

SKVC gavo Pasaulinės medicinos švietimo federacijos pripažinimą, todėl nuo šiolei medicinos programa, akredituota pagal šios įstaigos standartus, turės pasaulinį pripažinimą. Pasaulinės medicinos švietimo federacijos pripažinimas yra svarbus siekiant plėsti studijų galimybes tarptautiniu mastu ir auginant Medicinos fakulteto bei viso Vilniaus universiteto reputaciją ir pripažinimą pasaulyje.

 

Fakultetas

Siekdami užtikrinti jums teikiamų paslaugų kokybę, Universiteto tinklalapiuose naudojame slapukus. Tęsdami naršymą jūs sutinkate su Vilniaus universiteto slapukų politika. Daugiau informacijos Sutinku