Sidebar

Naujienos

Lietuvoje vyko 46-asis Europos odontologų ortopedų draugijos (angl. EPA -  European Prosthodontic Association) kongresas “EUROPEAN PROSTHODONTIC DEBATES”. EPA prezidento pareigas vykdžiusio Vilniaus universiteto Medicinos fakulteto (VU MF) profesoriaus Vygando Rutkūno iniciatyva renginys buvo organizuotas Vilniuje kartu su Lietuvos odontologų ortopedų draugija (LOOD).

Kongrese dalyvavo virš 500 dalyvių iš 32 šalių, daugiau nei 60 tarptautinių ir Lietuvos lektorių pristatė pranešimus. Vyko trys paralelinės sesijos, buvo organizuoti 8 prieškongresiniai kursai. Egzaminus išlaikė ir buvo sertifikuoti virš 30 odontologų iš įvairių šalių.

Kongrese dalyvavo aukščiausio lygio savo sričių ekspertai, kurie dalinosi savo patirtimi bei pristatė naujausius ortopedinės ir restauracinės odontologijos pasiekimus. Debatų formatu buvo aptarti daugybę aspektų - nuo gydymo planavimo iki komplikacijų sprendimo, nuo susirgimų profilaktikos bei pavienių dantų gydymo iki veido ir žandikaulių srities chirurgijos. Skaitmeninės odontologijos procedūros tapo kasdienybe, todėl ypatingas dėmesys buvo skiriamas sėkmingam skaitmeninių sprendimų bei dirbtinio intelekto taikymams.

Renginio metu pranešimus skaitė LSMU ir VU odontologijos srities mokslininkai bei praktikai. Studentai, rezidentai bei doktorantai pristatė virš 100 mokslinių darbų žodiniams bei stendiniams pranešimams. 

Organizatorių nuotr.

Fakultetas

Siekdami užtikrinti jums teikiamų paslaugų kokybę, Universiteto tinklalapiuose naudojame slapukus. Tęsdami naršymą jūs sutinkate su Vilniaus universiteto slapukų politika. Daugiau informacijos Sutinku