Sidebar

Naujienos

20231027 Sveikatos paroda 2Lekt. Vaida Kačergienė ir doc. Saulius GalgauskasMF archyvo nuotr.

Spalio 27-28 d. Litexpo parodų centre įvyko Sveikatos paroda 2023, kurioje Vilniaus Universiteto Medicinos fakulteto atstovai ne tik dalinosi informacija apie studijų programas, bet ir pakvietė į dvi konferencijas „Slaugos ir sveikatos mokslų inovacijų kūrimas ir plėtra“ ir „Inovacijų taikymas reabilitacijoje, medicinoje ir slaugoje“. Optometrijos katedros vadovas doc. Saulius Galgauskas ir lekt. Vaida Kačergienė kartu su studentais pristatė visuomenei optometrininko profesijos reikšmę gyventojų akių sveikatos srityje. 

LR SAM ministras Arūnas Dulkys, sveikindamas konferencijos dalyvius, pasidžiaugė, kad sveikatos priežiūros profesionalai kartu diskutuoja ir kuria inovacijas, siekiant tobulinti ir saugoti asmens ir visuomenės sveikatą: „Prisiminkime Florencija Naitingeil, kuri sukūrė daugybę inovacijų ligoninėje: nuo rankų higienos iki ventiliacinės sistemos. Tada tai buvo absoliuti naujovė, dabar ligoninės negali funkcionuoti be jų“. Jam antrino savo pranešime VU MF Sveikatos mokslų instituto direktorė prof. Natalja Istomina: „Medicinos ir sveikatos mokslų išradimų ir inovacijų pripažinimas dažniausiai siejamas su gydytojais tyrėjais, mokslininkais ir bioinžinieriais bei biofizikais. Tačiau kiekvienas sveikatos priežiūros specialistas gali tapti novatoriumi ir išradėju. Slaugytojai, reabilitacijos ir visuomenės sveikatos specialistai turi daugiau galimybių lyderiauti ir būti pripažinti už atradimus ir pažangą.“

Konferencijų metu dviejų dienų bėgyje, Medicinos fakulteto mokslininkai pristatė 20 pranešimų skirtingomis temomis, dalyviai galėjo išgirsti prof. Alberto Skurvydo, dr. Tomo Aukštikalnio, doc. Aušros Adomavičienės, doc. Ramunės Žilinskienės, Linos Gedrimės, Almos Gaupšienės, Pauliaus Razmio, doc. Aldonos Mikaliūkštienės, doc. Jovitos Petrulytės, Laimos Mikulėnaitės, Žanos Ramanauskienės, Monikos Makutinės ir Viktorijos Sytnikovos pranešimus.

Renginys sutraukė itin daug lankytojų. Pasak, renginio atidaryme dalyvavusio, VU Medicinos fakulteto dekano prof. Daliaus Jatužio, „gausus lankytojų skaičius iš karto išduoda, kad toks renginys reikalingas ir prasmingas ne tik sveikatos sektoriaus darbuotojams, bet ir plačiajai visuomenei“. „Esu įsitikinęs, kad sveikatos mokslas nebuvo ir niekuomet nebus užbaigta knyga. Kiekvienas svarbus laimėjimas iškelia naujų klausimų, o ilgainiui susiduria su naujais, kaskart didesniais iššūkiais. Todėl kiekvieno sveikatos priežiūros specialisto – esamo ir būsimo - pareiga yra ne tik gydyti, patarti, bet ir edukuoti visuomenę“ – teigė Medicinos fakulteto dekanas.

MF archyvo nuotr.

 

Fakultetas

Siekdami užtikrinti jums teikiamų paslaugų kokybę, Universiteto tinklalapiuose naudojame slapukus. Tęsdami naršymą jūs sutinkate su Vilniaus universiteto slapukų politika. Daugiau informacijos Sutinku