Sidebar

Naujienos

20231117 Ozaki TetsuMF archyvo nuotr. 

Šių metų lapkričio 15 d. Vilniaus universiteto Medicinos fakulteto (VU MF) dekanas prof. Dalius Jatužis susitiko su Lietuvos užsienio reikalų viceministru Egidijumi Meilūnu ir Japonijos ambasadoriumi Lietuvoje – jo ekscelencija Ozaki Tetsu. 

Susitikimo metu prof. Dalius Jatužis pristatė Medicinos fakultetą, mokslininkų pasiekimus, svarbiausius vykdomus projektus, išskirtinį dėmesį skirdamas Medicinos fakulteto Mokslo centro statyboms. Japonijos ambasadorius Ozaki Tetsu akcentavo tarpvalstybinio bendradarbiavimo medicinos srityje aktualumą. Lietuvos Užsienio reikalų viceministras Egidijus Meilūnas, buvęs Lietuvos ambasadorius Japonijoje, pažadėjo politinę pagalbą aukščiausiame lygmenyje, taip pat – bendradarbiavimo tarp Lietuvos ir Japonijos mokslininkų plėtojimą. 

Susitikimo metu taip pat buvo aptarta kitą savaitę (lapkričio 20 d.) į Medicinos fakultetą paskaitos skaityti atvykstančio žymaus Centrinio eksperimentinių tyrimų su gyvūnais instituto (angl. Central institute for experimental animals) Japonijoje profesoriaus Makotu Suematsu vizito detalės. „Šio žymaus ir įtakingo mokslininko iš tekančios saulės šalies vizitas mūsų fakultetui svarbus ieškant sąlyčio tarp fundamentinio mokslo ir klinikinės medicinos, ypatingai akcentuojant jau kitąmet atidaromo Medicinos mokslo centro įveiklinimą. Už išskirtinę galimybę susitikti su mokslininku esame dėkingi Japonijos ambasadoriui Lietuvoje, jo ekscelencijai Ozaki Tetsu“, - sakė dekanas prof. Dalius Jatužis.

Fakultetas

Siekdami užtikrinti jums teikiamų paslaugų kokybę, Universiteto tinklalapiuose naudojame slapukus. Tęsdami naršymą jūs sutinkate su Vilniaus universiteto slapukų politika. Daugiau informacijos Sutinku