Sidebar

Naujienos

 53347012184 003796a562 oIš kairės: Pirmasis sekretorius HIROSHI Okasaki, Ambasadorius OZAKI Tetsu, Prof. Vytautas Kasiulevičius, Jūratė Jurevičienė, doc. Karolis Ažukaitis, prof. MAKOTO Suematsu, prof. Dalius Jatužis, prof. Janina Tutkuvienė, doc. Laura Nedzinskienė, dr. Aleksas Pikturna. © MF archyvas.

Lapkričio 20-24 d. Vilniaus Universitete (VU) ir VUL Santaros klinikose viešėjo prof. Makoto Suematsu, buvęs ilgametis Japonijos medicinos tyrimų ir plėtros agentūros vadovas, palaikantis glaudžius ryšius su VU Medicinos fakulteto mokslininkais. Profesorius vadovauja Centriniam eksperimentinių tyrimų su gyvūnais institutui Japonijoje. Jo mokslinių interesų sritys – dujų biologija, metabolomika, smegenų mikrocirkuliacija ir piktybinių navikų metabolizmo vaizdinimas. Vizito metu mokslininkas susitiko su VU Medicinos fakulteto ir VUL Santaros klinikų administracija, susitikimuose dalyvavo ir Japonijos ambasadorius Lietuvoje – jo ekscelencija Ozaki Tetsu.

Šiuo metu VU Medicinos fakultetas išgyvena atsinaujinimo laikotarpį, kada visos pajėgos ir galimybės yra nukreiptos į naujojo Medicinos mokslo centro įveiklinimą. „Tokio lygio mokslininko apsilankymas džiugina. Šiuo metu ieškome savo vietos Lietuvos, Europos ir viso pasaulio mokslo ekosistemoje. Tikime, kad mokslo centro atidarymas taps mokslinio potencialo augimo pradžia. Tad kiekvieną įžvalgą ar patarimą iš prof. Makoto Suematsu vertinsime kaip labai reikšmingą pagalbą“, – susitikimo metu kalbėjo prof. Dalius Jatužis.

53347012169 3d4e17817d oJo ekscelencija ambasadorius OZAKI Tetsu, prof. MAKOTO Suematsu, prof. Dalius Jatužis.© MF archyvas.

„Pagrindinis mūsų tikslas šiuo metu – rasti teisingą kelią įveiklinant Medicinos mokslo centrą ir nepadaryti esminių klaidų“, – teigė Mokslo ir Inovacijų prodekanas doc. dr. Karolis Ažukaitis, svečiams išsamiai pristatęs naujojo pastato idėją, projektą bei planus. „Puikiai suprantame, kad taip greitai aktyviais žaidėjais įvairiose srityse netapsime. Norėtųsi kuo mažiau blaškytis, išlikti stipriais konkrečiose pasirinktose srityse ir po truputį augti. Siekiant šio tikslo, partnerystė ir draugystė su kolegomis užsienyje mums būtina“, – kalbėjo doc. dr. Karolis Ažukaitis.

„Šis vizitas – jau penkta galimybė apsilankyti jūsų nuostabioje šalyje. Kas kartą čia atvykdamas esu labai laimingas, kad galime dalintis žiniomis ir patirtimis. Paskaita-seminaras Vilniaus Universiteto mokslininkams – tai puiki galimybė sustiprinti tarpkultūrinį bendradarbiavimą. Tikiuosi, kad susitikimas bus naudingas abiem pusėms“, – susitikimo su VU Medicinos fakulteto dekanu prof. D. Jatužiu ir jo komanda kalbėjo profesorius iš Japonijos. Mokslininkas teigė esąs įkvėptas VU Medicinos fakulteto plėtros perspektyvų. „Pasidalinimas patirtimis – labai svarbus. Skirtinguose pasaulio kraštuose mokslininkams tenka susidurti su identiškomis problemomis, todėl niekada nežinome, kur surasime bendraminčius ir pagalbą. Kai buvau jaunas, nedrąsus, savo kelią dar tik pradedantis mokslininkas, mano mokytojas kartą pasakė: „Negalvok apie mokslą, tiesiog daryk jį.“ Tad šiandieną, esantiems ant didelių iššūkių ir perspektyvų slenksčio, to paties noriu palinkėti ir jums“, – sakė pasaulinio garso mokslininkas.

Fakultetas

Siekdami užtikrinti jums teikiamų paslaugų kokybę, Universiteto tinklalapiuose naudojame slapukus. Tęsdami naršymą jūs sutinkate su Vilniaus universiteto slapukų politika. Daugiau informacijos Sutinku