Sidebar

Naujienos

 girdenyte bioateitis Mildos Girdenytės asmeninio archyvo nuotr.

Šių metų lapkričio 23 d. Lietuvos mokslų akademijos Biologijos, medicinos ir geomokslų skyrius organizavo 16-ąją Lietuvos jaunųjų mokslininkų konferenciją „Bioateitis: gamtos ir gyvybės mokslų perspektyvos“. Konferencijos metu Vilniaus universiteto Medicinos fakulteto (VU MF) Farmacijos ir farmakologijos centro tyrėja ir doktorantė Upsalos universitete Švedijoje Milda Girdenytė skaitė pranešimą tema „Paklitakselio praėjimo pro CNS ir PNS barjerus palyginimas tarp žiurkių patinų ir patelių po Cremophor EL/etanolyje ištirpinto, su albuminu surišto ir micelinio paklitakselio įvedimo į organizmą“. Pranešimas buvo parengtas remiantis gautais rezultatais iš VU kartu su Upsalos universitetu Švedijoje vykdomo doktorantūros projekto. Pranešimo metu buvo pasidalinta preklinikinių tyrimų rezultatais, rodančiais, kad nab- ir micelinio paklitakselio preparatai, lyginant su Cremophor EL/etanolyje ištirpinto paklitakselio preparatu, lemia didesnę paklitakselio ekspoziciją periferinėje nervų sistemoje. Tyrimo metu gauti rezultatai iš dalies paaiškino, kodėl pacientai, kuriems skiriami nab- ir micelinio paklitakselio preparatai, lyginant su Cremophor EL/etanolyje ištirpintu paklitakseliu, turi didesnę chemoterapijos sukeltos periferinės neuropatijos išsivystymo riziką.

Konferencija buvo skirta apžvelgti naujausius biotechnologijos, nanotechnologijos, biochemijos, biomedicinos ir geomokslų sričių fundamentinių ir taikomųjų tyrimų rezultatus. Konferencijos darbas organizuotas trijose sekcijose: bendrosios biologijos ir geomokslų, biochemijos ir molekulinės biotechnologijos, medicinos ir sveikatos mokslų.

Daugiau apie įvykusią konferenciją galima paskaityti čia.

Fakultetas

Siekdami užtikrinti jums teikiamų paslaugų kokybę, Universiteto tinklalapiuose naudojame slapukus. Tęsdami naršymą jūs sutinkate su Vilniaus universiteto slapukų politika. Daugiau informacijos Sutinku