Sidebar

Naujienos

408315585 864571619008974 7065431608070844497 n

VU leidykla išleido autorių kolektyvo rengtą naują metodinių rekomendacijų knygą „Kardioonkologija. Metodinės rekomendacijos“.

„Mokslo pasiekimai gydant vėžį labai pagerino onkologinėmis ligomis sergančių pacientų išgyvenamumą, nors sergamumas onkologinėmis ligomis ne tik Lietuvoje, bet ir pasaulyje didėja. (...) Siekiant įvertinti kiekvieno paciento širdies pažeidimo gydant jį nuo vėžio riziką, reikia išsiaiškinti širdies ir kraujagyslių ligų (ŠKL) rizikos veiksnius, gretutines ligas, onkologinę paciento anamnezę ir rekomenduoti tinkamą rizikos veiksnių (RV) korekciją, optimalų gretutinių ligų gydymą bei tolesnį paciento stebėjimo planą. Tam reikalingos ne tik kardiologijos, bet ir onkologijos žinios bei glaudus onkologų ir kardiologų bendradarbiavimas. Tai lėmė naujos kardiologijos subspecialybės – kardioonkologijos (KO) – atsiradimą“, – sako knygos autorės.

Kardioonkologija yra kardiologijos sritis, nagrinėjanti gydymo nuo vėžio sukeliamas širdies ir kraujagyslių komplikacijas, o jos tikslas – padėti išvengti ir laiku diagnozuoti bei tinkamai gydyti onkologinių ligonių širdies ligas. Šiose metodinėse rekomendacijose trumpai aprašyti kardiotoksinio pažeidimo rizikos įvertinimas, diagnostikos, gydymo ir prevencijos principai, pasveikusių nuo vėžio pacientų tolesnio stebėjimo dėl širdies ir kraujagyslių ligų rekomendacijos.
 
Knygos autoriai: Eglė Čiburienė, Jelena Čelutkienė, Sigita Aidietienė, Eglė Sadauskienė.
 
Knygą „Kardioonkologija. Metodinės rekomendacijos“ galite įsigyti VU internetiniame knygyne, knygynuose „Akademinė knyga“, el. knygynuose patogupirkti.lt, knygos.lt.

Fakultetas

Siekdami užtikrinti jums teikiamų paslaugų kokybę, Universiteto tinklalapiuose naudojame slapukus. Tęsdami naršymą jūs sutinkate su Vilniaus universiteto slapukų politika. Daugiau informacijos Sutinku